Baltasar, a Sant Joan per fer l'entrega de vuit habitatges

El conseller creu que l'habitatge de lloguer ha de facilitar la mobilitat de les persones al món laboral

ACN/Estefania Escolà
26 d'octubre del 2010
Francesc Baltasar i Ezequiel Martínez durant la visita als pisos.
Francesc Baltasar i Ezequiel Martínez durant la visita als pisos. | Estefania Escolà

Francesc Baltasar i Ezequiel Martínez durant la visita als pisos. Foto: Estefania Escolà

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha recalcat la importància del lloguer durant l'acte de lliurament de vuit habitatges d'arrendament a Sant Joan de Vilatorrada. Segons el conseller, l'habitatge "no ha de ser una càrrega per a les persones". En aquest sentit, ha dit que l'habitatge ha de seguir l'evolució de la gent que, al llarg de la vida, "canvien de necessitats". Segons el conseller, Catalunya és una "anomalia" dins d'Europa perquè el 80% dels pisos són de propietat i "només" el 20% són de lloguer. Així, el futur de l'habitatge, segons Baltasar, passa per l'arrendament i, per això, s'ha mostrat "satisfet" d'adjudicar els pisos de lloguer a Sant Joan de Vilatorrada.

L'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Ezequiel Martínez, ha reafirmat l'aposta del seu municipi per l'habitatge de lloguer, però ha lamentat que l'ajuntament no disposi de més terrenys per oferir a l'Institut Català del Sòl. Aquest va ser el cas del terreny on s'ha edificat aquest edifici que ara administra l'empresa pública Adigsa.

Malgrat tot, Martínez ha dit que des de l'ajuntament es treballarà per satisfer la demanda d'habitatge que hi ha al seu municipi. L'alcalde ha explicat que a partir d'ara s'apostarà per d'altres fórmules com pot ser la rehabilitació de pisos antics.

El nou edifici està situat a la intersecció entre el carrer del Canal i el de Flors Sirera i té catorze pisos. Onze amb dues habitacions i la resta amb tres. La superfície dels habitatges va dels 54 als 70 metres quadrats i tots disposen de plaça d'aparcament i traster. Un pis de la planta baixa, reservat per a persones amb mobilitat reduïda i necessitat d'habitatge adaptat, no s'ha adjudicat perquè no s'ha presentat cap sol·licitud.

El preu del lloguer varia dels 282,5 als 350 euros i s'hi haurà d'afegir les despeses dels serveis comunitaris, que en cap cas superen els 50 euros.

Al mateix sector residencial, s'ha edificat un bloc de quinze pisos destinats a la compra. Es tracta d'un edifici amb sis habitatges de dos dormitoris i nou de tres. La superfície d'aquests pisos va dels 50 als 68 metres quadrats. També hi ha quinze places d'aparcament i un local a la planta baixa reservat per l'Ajuntament.