Els Tirallongues actuen per la Diada de Nyerros a Manlleu

Miquel Àngel Ramos
25 d'octubre del 2010
Coronació del 3 de 7 dels Tirallongues a Manlleu.
Coronació del 3 de 7 dels Tirallongues a Manlleu. | Àngel Closa

Coronació del 3 de 7 dels Tirallongues a Manlleu. Foto: Àngel Closa

Aquest diumenge, els Tirallongues han actuat en la Diada dels Nyerros de la Plana, la colla castellera de Manlleu. En una matinal emboirada al principi, els del Bages van fer una bona actuació tot aixecant diferents construccions amb vistes a la recta final de la temporada, que acaba el proper diumenge dia 14 de novembre amb la Diada de la Colla bagenca. Abans però, tenen una important cita amb la Fira Mediterrània, concretament el dissabte 6 de novembre a les 18 hores a la Plana de l'Om.

Pel que fa a l'actuació, els manresans van descarregar una sòlida torre de sis, amb vistes a la desitjada torre de set que sembla ser que es provarà per la Fira Mediterrània. En segona ronda, un bonic, tot i que tremolós tres de set es va descarregar sense problemes, i ja van 11 aquesta temporada. En tercera ronda, un bonic quatre de sis amb agulla, ha clos amb les construccions dels Tirallongues. En la ronda de pilars, s'ha provat amb el pilar de cinc, que tot i que els manresans tenen la mida agafada a aquest castell, ha quedat en nomès  carregat.

Pel que fa a l'actuació dels amfitrions, van començar amb un pilar de quatre, en la primera ronda, a l'igual que els del Bages, van descarregar amb solvència una torre de sis, en segona ronda, un tres de sis amb agulla, i en tercera ronda un quatre de sis. En la ronda de pilars, i a diferència de la seva visita a Manresa fa dues setmanes, van aconseguir descarregar el pilar de cinc, el tercer de la temporada. En aquell moment, el pilar tan sols va poder ser carregat.