Castellnou i Santpedor Decideix, treballen juntes per una Estelad'Art

Es tracta d'una gran estelada en forma de mural que s'instal·larà en la carretera entre les dues poblacions

Redacció
22 d'octubre del 2010
Presentació del projecte Estelad'Art.
Presentació del projecte Estelad'Art. | CNBD

Presentació del projecte Estelad'Art. Foto: CNBD

Castellnou de Bages Decideix i Santpedor Decideix han presentat a l'espai Casino de Manresa, la proposta de construcció d'una Estelad'Art que realitzaran conjuntament el 20 de novembre de 2010, amb un col·lectiu de 30 persones. Serà una important instal·lació artística. La idea és original de l'Albert Pons amb la col·laboració d'un grup artistes bagencs.

Es tracta d'una gran senyera estelada que en forma de mural s'instal·larà en el massís de la carretera de Santpedor a Castellnou de Bages i es podrà apreciar des de la baixada de la carretera de Manresa a Berga a l'alçada de Bufalvent.

El mural es durà a terme durant tot el dia i tindrà unes dimensions de 12 metres d'alt per 20 metres d'allargada, 240m2. Estarà realitzat amb materials resistents a la climatologia.

Per la seva execució caldrà fer una línea de vint escaladors que aniran baixant per la muntanya fent ràpel a l'hora que aniran teixint el mural.

Els treballs es finançaran per donacions voluntàries i per les entitats Castellnou Decideix i Santpedor Decideix.

Cal dir que en aquest mateix indret fou arrencada i cremada en una bretolada una estelada que fou penjada per la Diada Nacional de Catalunya.

El projecte té el permisos pertinents, i l'organització vetllarà per mantenir l'ordre durant el temps d'execució. S'habilitaran espais per aparcar fora de la carretera pel interessats en contemplar com es realitza l'obra, ja que la policia local vetllarà pel transit.

Arxivat a