Obren diligències judicials pel santjoanenc que amenaça amb tallar el cap als amos dels gossos

Quico Sallés/Sant Joan de Vilatorrada
20 d'octubre del 2010
Escenari de les sinistres amenaces del santjoanenc que amenaça als passejants dels gossos.
Escenari de les sinistres amenaces del santjoanenc que amenaça als passejants dels gossos. | QS/ND

Escenari de les sinistres amenaces del santjoanenc als passejants dels gossos. Foto: QS/ND

La por despertada al tranquil municipi de Sant Joan de Vilatorrada es pot atemperar. El veí del municipi que es dedica a amenaçar amb tallar el coll als amos dels gossos de Sant Joan tot brandant una falç i una destral ja ha estat identificat pels Mossos. Segons han confirmat fonts properes al cas a Manresainfo.cat també s'han obert les corresponents diligències judicials.

Segons fonts policíaques, els Mossos des del primer moment van activar un operatiu de vigilància ateses les denúncies presentades i han negat les declaracions d'algunes víctimes que "s'havien tret les puces de sobre". Tant els afectats com les denúncies presentades mantenien el mateix relat: un home d'uns cinquanta anys que s'abraona als passejants de gossos al passeig del Cardener del municipi des de fa un any. Les víctimes  expliquen que l'home els ha amenaçat brandant "una destral o una falç" mentre cridava "us tallaré el cap, al gos i a tu". El presumpte agressor justifica les seves amenaces perquè els "gossos no porten morrió" i no respon a "cap mena de raonament ni diàleg tranquil·litzador", segons insisteixen els testimonis.

Precisament, una dels fedataris de la situació recollits per Manresainfo.cat assegura que fa quatre setmanes va haver de fugir mentre el denunciat el perseguia brandant la falç tot etzibant-li: "Et tallaré el coll! A tu, al gos i a la teva mare!".

Ara el cas està en mans del Jutjat i del departament d'Acció Social, a qui s'ha donat coneixement de l'expedient. L'home té un hort al passeig del Cardener, l'escenari de les seves intimidacions, on tot sovint hi dorm al ras. Els testimonis asseguren que el sospitós es vanta d'enraonar cada dia amb el Diable de qui - assegura l'atacant- "rebo ordres".