Èxit de la prova pilot Equustur

Més de 20 genets van circular pels territoris dels municipis que integren el Consorci per a la promoció turística de les Valls del Montcau

Redacció
18 d'octubre del 2010
Més de 20 genets van prendre part a la proba pilot.
Més de 20 genets van prendre part a la proba pilot. | CVM

Més de 20 genets van prendre part a la proba pilot. Foto: CVM

La prova pilot del projecte de turisme eqüestre Equustur celebrada aquest passat cap de setmana a les Valls del Montcau ha sigut un èxit absolut d'organització i participació. Més de 20 genets van sortir divendres de Sant Fruitós i van circular pels territoris dels municipis que integren el Consorci per a la promoció turística de les Valls del Montcau: Mura, Navarcles, el Pont de Vilomara i Rocafort, el mateix Sant Fruitós de Bages, i Talamanca, per on van transcórrer la majoria de quilòmetres que integraven aquesta prova pilot.

El recorregut presentava traçats de diferents dificultats, per tal de satisfer les expectatives de tots els genets presents, més enllà de les seves habilitats i experiències. A la satisfacció dels participants s'hi sumava la de la organització, que creu que l'èxit d'aquest cap de setmana permetrà que les Valls del Montcau consolidin aquesta oferta i assegurin la continuïtat del projecte Equustur. En aquest sentit, els responsables del Consorci es mostren satisfets de les possibilitats que l'aposta feta per el turisme eqüestre s'obren en el futur més immediat.

Aquesta prova pilot és l'activitat principal de la tercera fase del projecte Equustur, un programa Interreg IV – Sudoe que té com a objectiu enfortir la cohesió econòmica, social i territorial de les zones que l'integren mitjançant la creació d'un producte turístic eqüestre sostenible i respectuós amb el medi ambient. Així, es pretén impulsar el desenvolupament sostenible a través de la cooperació transnacional, augmentant el protagonisme dels municipis i les regions a través de la cooperació. En aquest projecte concret hi col·laboren 10 socis diferents: tres del sud de França, un portuguès, dos d'Extremadura, un menorquí, un de Castilla-León i dos de catalans, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i el Consorci per a la promoció turística de les Valls del Montcau.

El projecte Equustur està finançat a càrrec de la subvenció dels Fons Feder, amb el programa Interreg IV B-SUDOE, de la Unió Europea.