Podi de Joan Farré a la III Cursa de Muntanya Barraques de Vinya

Prop de 400 persones han participat entre la cursa i la VII Caminada de Viladordis que es celebrava paral·lelament

Raül Racero
17 d'octubre del 2010
III Cursa de Muntanya Barraques de Vinya s'ha disputat aquest diumenge
III Cursa de Muntanya Barraques de Vinya s'ha disputat aquest diumenge | Joan Torrens

III Cursa de Muntanya Barraques de Vinya s'ha disputat aquest diumenge Foto: Joan Torrens

La III Cursa de Muntanya Barraques de Vinya i la VII Caminada de Viladordis s'han disputat diumenge amb un gran èxit de participació. Gairebé 400 participants, entre atletes i caminaires, han fruït d'una matinal esportiva complerta.

La cursa de muntanya s'ha disputat sobre un circuit de 23.600 metres amb un desnivell positiu de 800 metres on ha destacat el corredor manresà Joan Farré (Koala's Team) que no ha pogut aguantar el canvi de ritme final d'Òscar Carrasco (AE Matxacuca de Girona), guanyador de la prova. El temps de Carrasco ha estat de 1h 46m i 42s i ha avantatjat a Farré en 2 minuts i en gairebé 6 al tercer classificat, Jordi Evangelio.

En noies la victòria ha estat per a Amàlia Molia (PB Santpedor), amb un temps de 2h 19m 13s seguida de Júlia Pau i Paola Cavasin.

En aquesta edició als guanyadors en les dues categories els ha estat imposada per primera vegada la Barretina d'honor de Viladordis, el guardó amb què es distingirà els campions de cada edició. La cursa s'ha disputat sense cap incidència remarcable al llarg d'un circuit de corriols molt atractiu, que permetia conèixer un ampli i singular conjunt de construccions de barraques de vinya i tines, moltes d'elles reconstruïdes i recuperades recentment.

Els atletes també han valorat molt positivament la varietat de terrenys per on s'han traçat els itineraris que han permès a la majoria descobrir paratges molt singulars de les valls del Montcau que fins ara els eren desconeguts.

En aquesta edició els corredors també han assenyalat que la cursa segueix una tendència molt positiva i que aviat serà una de les proves de referència de la comarca.

Classificació cursa