El pont del Pilar complicarà la circulació a la C-17

El moment més delicat serà el dimarts. Les pluges, però, podrien avançar el retorn d'alguns conductors a l'àrea metropolitana

Osona.com
08 d'octubre del 2010
El Servei Català de Trànsit (SCT), amb el suport i la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, estableix un dispositiu especial de trànsit amb motiu del pont del Pilar a partir de les 15:00 hores d’aquest divendres, 8 d’octubre, i fins a les 24:00 hores de dimarts, 12 d’octubre. Enguany la festivitat del 12 d’octubre coincideix en dimarts, fet pel qual es desplega una operació especial de trànsit per un pont de quatre dies de festa.

L’objectiu principal és minimitzar les possibles complicacions viàries en un pont en què s’estima que uns 530.000 vehicles surtin entre divendres a la tarda i durant el matí de dissabte de l’àrea metropolitana de Barcelona. El SCT preveu que al llarg de la tarda de dimarts 12 d’octubre hi hagi un retorn molt intens de vehicles, tot i que unes condicions meteorològiques inestables i adverses podrien avançar la tornada dels conductors de cara a la tarda de diumenge 10 d’octubre, i d’aquest manera es dispersarien els efectes de les congestions entre diumenge i dimarts o fins i tot les complicacions viàries es podrien concentrar pricipalment al llarg de diumenge.   

Aquests dies festius del Pilar constitueixen una operació especial de transició definitiva entre les retencions pròpies de l’estiu, principalment cap a les zones costaneres, i les habituals d’hivern, cap a destins de muntanya i a més, té l’especificitat que coincideix amb la temporada de bolets. Això farà que els aficionats es desplacin cap a les comarques on s’acostuma a practicar la recollida, com ara el Berguedà i tota la zona prepirinenca, i puguin formar-se retencions a totes les vies d’accés a aquestes zones, sobretot la C-16. També hi haurà elevada intensitat de trànsit i per tant podran presentar problemes l’A-2, l’AP-7, la C-17, la C-14, la C-31 a Girona, la N-340 a Tarragona i també la N-145 per accedir al Principat d’Andorra.

- Dossier del dispositiu especial de trànsit