La Mediterrània, sòcia de la Beca Innovació en Cultura Popular

La presentació d'aquesta iniciativa de les fundacions Jaume Casademont i Embat Cultural tindrà lloc en el marc de la Fira

Redacció
07 d'octubre del 2010
La Fira Mediterrània de Manresa participa en el projecte de creació de la primera edició de la Beca Innovació en Cultura Popular, impulsat per la Fundació Jaume Casademont de Girona i Embat Cultural de Vic. La beca va adreçada a la producció i exhibició d'espectacles de cultura popular. L'objectiu de la iniciativa és impulsar la creació de nous espectacles basats en la cultura popular, moderns, actuals, atractius al públic i capaços de crear sinèrgies amb altres formes de cultura, com les arts plàstiques, la música, el circ, la literatura, els museus, etc. La presentació pública del projecte tindrà lloc en el marc de la 13a edició de la Fira Mediterrània, el 6 de novembre a les 17.15 h, a la Llotja Professional ubicada a la Plaça Porxada.

La beca està dotada amb 5.000 €, xifra que ha de representar com a màxim el 50% del pressupost de producció de l'espectacle. L'espectacle guanyador s'estrenarà en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa de l'any 2011. A més, la Beca inclou la contractació de l'espectacle per part de l'Ajuntament de Girona, un altre dels socis del projecte, per ser representat en qualitat de preestrena a la ciutat de Girona.

Les sol·licituds per poder optar a la beca s'han de fer arribar a la Fundació Jaume Casademont, a través del seu portal www.fundaciojaumecasademont.cat, a l'apartat Beca Cultura Popular, entre l'1 de novembre de 2010 i l'1 d'abril de 2011. El projecte, per escrit, ha d'incloure els objectius, els espais, les activitats a realitzar, els grups participants i el pressupost. També haurà de destacar les característiques o elements innovadors que incorpora. El jurat valorarà l'interès artístic, cultural, la qualitat i la viabilitat econòmica i tècnica del projecte presentat.

Les entitats involucrades en aquest projecte van decidir posar-lo en marxa amb la convicció que la conservació dels diferents tipus de cultura popular ha d'anar lligada amb l'evolució i modernització, adaptant-se a les nova realitat i obrint espais a la reflexió cultural. La beca, doncs, pretén crear l'entorn adequat perquè les persones o entitats que se'n beneficiïn puguin desenvolupar aquesta creativitat i al mateix temps posar-la en pràctica.