Tast de vins a la Casa de la Culla, com a novetat turística de tardor

Durant els mesos d'octubre i novembre s'organitzaran, cada cap de setmana, visites guiades per diferents indrets de la ciutat

Redacció
06 d'octubre del 2010
576_1286366276DSC_0721
576_1286366276DSC_0721 | ajm
Presentació de la proposta turística de tardor. Ajuntament Manresa

L'Oficina de Turisme de Manresa engega, un any més, la campanya de promoció turística de tardor. Enguany, la campanya, que es durà a terme durant els mesos d'octubre, novembre i principis de desembre, consistirà en visites guiades per diferents indrets de la ciutat.

A més, la campanya tindrà com a novetat principal la incorporació de tres noves visites guiades: "Manresa des de les cobertes", "La Culla i el vi del Bages" i visites teatralitzades al Museu Comarcal de Manresa, aquestes últimes previstes per el mes de novembre.

Per poder dur a terme aquesta campanya, s'ha comptat amb la col·laboració del Gremi d'Hoteleria, que ofereix un descompte d'un 10% en el servei de carta als seus restaurants; la Unió de Botiguers i Comerciants, que fa un obsequi als visitants; i el Camp d'Aprenentatge del Bages i el Consell Regulador de la D. O. Pla de Bages, que participen en l'organització d'una de les visites, que inclou una degustació de vins del Bages. Paral·lelament, també hi col·laboren l'Alberg del Carme, la Seu i la Cova de Sant Ignasi.

Visites guiades programades:
DE LA MANRESA MEDIEVAL A LA MANRESA MODERNISTA. Viu els secrets de més de mil anys d'història.
Recorregut panoràmic pels llocs més representatius de la ciutat. Es comença al barri antic, on es pot contemplar la Manresa medieval, la torre del portal de Sobrerroca, la basílica gòtica de la Seu, amb el seu baptisteri acabat de restaurar, i s'acaba a la Plaça de Sant Domènec, on es pot gaudir del patrimoni modernista.
Dates: 2 d'octubre, 13 de novembre i 11 de desembre. 11.00h

MANRESA DES DE LES COBERTES. Vine a veure la ciutat des d'una altra perspectiva.
Una visita que us permetrà veure Manresa des d'una perspectiva diferent. La visita inclou la Torre de Sobrerroca, l'Església i l'Alberg del Carme, on es pujarà a la seva torre i una visita a la Seu, pujant a la primera coberta. Veniu a fer la millor fotografia de Manresa!
Dates: 9 d'octubre. 11.00h

L'ESCLAT DEL MODERNISME. Un passeig per la Manresa més elegant.
A partir de l'obra dels principals arquitectes de la ciutat es descobriran les aportacions manresanes al modernisme català, com la Buresa, la Casa Lluvià o el Casino. El viatge permet resseguir, també, el creixement urbanístic –l'eixample de Manresa– després de l'enderrocament de les muralles.
Dates: 23 d'octubre, 11.00h

LA CULLA I ELS VINS DEL BAGES. Tast de vins a un mas medieval.
La Casa de la Culla és un mas medieval que actualment està integrat dins el nucli urbà. La visita gira entorn la producció del vi, recorrent els racons de la casa, que conserva l'ambientació d'un mas tradicional. Finalment, els visitant podran fer un tast
de dues varietats de vi de la D.O. Pla de Bages.
Dates: 20 de novembre, 11.00h

Visites teatralitzades:
EL LLEGAT D'UN PELEGRÍ UNIVERSAL. Reviu la Manresa ignasiana acompanyant als protagonistes de la història.
Un paraire del segle XVI, un jesuïta del XIX i un obrer del segle XX us acompanyaran en un recorregut pels llocs ignasians, un camí a través del llegat d'un pelegrí universal: Sant Ignasi de Loiola. Sortint del claustre de l'antiga escola de Sant Ignasi, la visita segueix cap a les capelles del Rapte, del Pou de la Gallina i Sant Ignasi malalt. La visita continua a la Seu i acaba a la Cova de Sant Ignasi.
Dates: 16 d'octubre, 30 d'octubre, 27 de novembre i 4 de desembre. 11.00h

ELS SECRETS DE LES CATEDRALS. Berenguer de Montagut viatjarà des del segle XIV per explicar-vos tots els secrets de la Seu.
Berenguer de Montagut (un dels arquitectes més importants del segle XIV) acompanyarà els visitants en un recorregut per les cobertes de la Seu de Manresa, des d'on es podrà gaudir d'una vista inèdita sobre el monument i sobre la Manresa antiga. També es visitaran les parts més interessants de l'església, el claustre i baixar a les estances del soterrani.
Dates: 16 d'octubre, 12.00h

Els preus de les visites guiades és de 3,5€ adults, 3€ jubilats i nens/es de 8 a 12 anys i menors de 8 anys gratuït. Pel que fa a les visites dramatitzades, tenen un preu de 6€ adults, 5€ jubilats i nens de 8 a 12 anys i menors de 8 anys gratuït.

Les places són limitades en tots els tipus de visita i és necessari la reserva prèvia a l'Oficina de Turisme, trucant al 93 878 40 90 o enviant un correu electrònic a [email protected]. L'Oficina de Turisme també informa de les sortides de natura a l'anella verda i dels activitats dels museus de la ciutat.