Comencen a funcionar 18 serveis de bus nous entre Manresa i Barcelona

El DPTOP implanta 11 viatges directes i 7 amb parada entre la capital del Bages i la catalana

ACN
04 d'octubre del 2010
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha posat en marxa des d'aquest dilluns una millora de les connexions en bus entre Manresa i Barcelona consistent en 11 serveis directes i 7 amb parada a Monistrol de Montserrat i Olesa de Montserrat entre dilluns i divendres. Durant el cap de setmana, també s'incrementarà la freqüència arribant als 7 viatges d'anada i tornada tant el dissabte com el diumenge i festius. Les millores es van anunciar a finals del mes passat i després d'un augment de la reivindicació històrica al Bages per millorar el servei ferroviari entre Manresa i Barcelona i reduir-ne la durada dels trajectes.

Amb les noves connexions, Manresa i Barcelona estaran unides per un servei de bus que oferirà 11 viatges directes i 7 amb parades a Monistrol de Montserrat i Olesa de Montserrat. Els directes accediran a la capital catalana pels túnels de Vallvidrera, fet que tal com destaca el DPTOP permet assolir velocitats comercials més competitives.

Els nous serveis estaran gestionats per la UTE Bages Exprés, integrada per Autocars Julià S.L. Transportes Castellà S.A. i Alsina Graells de Auto Transportes, S.A. L'oferta entre setmana només es veurà alterada durant el mes d'agost, i es complementarà amb 6 noves expedicions directes entre Olesa de Montserrat i Barcelona.

L'oferta directa entre Manresa i Barcelona tindrà la següent freqüència horària: els serveis de la capital del Bages, des de l'estació d'autobusos de Manresa, a la catalana s'efectuaran a les 6.30, 7.15, 9.00, 9.30 i 18.30h. Les sortides des del Palau Reial de Barcelona es faran a les 8.00, 8.45, 13.30, 17.15, 18.15 i 20h.

Increment del 70%
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques assegura que amb aquesta actuació s'incrementa un 70% l'oferta del corredor entre Manresa i Barcelona de dilluns a divendres. Alhora, es destaca que les noves expedicions responen a les directrius del Pla de transports de viatgers de Catalunya 2008-2012.

La millora del servei es va anunciar a finals de setembre, per part del director general de Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante i l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí. Des del DPTOP, es va subratllar l'augment del 70% i es va assegurar una reducció de fins a 50 minuts en els trajectes.

Durant les últimes setmanes, hi havia hagut un repunt del que ha estat una demanda històrica al Bages, consistent en una millora del servei ferroviari tant cap a Barcelona com cap a Lleida. En el trajecte en tren de Manresa a la capital catalana, es denuncia tant el temps que es tarda com el fet de no arribar al centre de Barcelona.