La Policia Local de Manresa es tancarà cinc dies a partir del 29-S

ACN/Laura Busquets
29 de setembre del 2010
576_1285714641515486
576_1285714641515486 | laura busquets

Juan Francisco García durant la roda de premsa. Laura Busquet

La Policia Local de Manresa es tancarà a l'ajuntament a partir de dimecres 29 de setembre i fins el dia 3 d'octubre. El motiu és "fer notòria la seva queixa i el mal estar" en contra de les "situacions d'intransigència a la mesa de negociació per millorar la seva situació". Així ho ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el secretari d'Administració Local de la UGT a Catalunya, Juan Francisco Crespín. Tant Crespín com el secretari general de la UGT al Bages, Miguel Espejo, han parlat de l'incompliment per part de l'ajuntament "dels pactes que es van fer fa dos anys" referents a la millora de condicions dels funcionaris. Els representants sindicals han demanat un "interlocutor vàlid" amb l'ajuntament.

Espejo ha manifestat que la situació de la Policia Local "està molt deteriorada" i tot i reclamar "un interlocutor vàlid", ha expressat la voluntat per part de la UGT de "desbloquejar aquesta situació d'impàs".

Segons Espejo, la UGT "com a sindicat majoritari, no pot consentir aquesta situació" i ha exigit que s'apliqui allò pactat ara fa dos anys. En aquelles negociacions, es va pactar una "valoració dels llocs de treball per ajustar-los al salari" i també es va denunciar que la reducció del 15% del salari de la Policia Local era "excessiva", ja que reduïa el sou dels funcionaris en 300 euros.

El tancament de 24 hores per part de la Policia Local a les instal·lacions de la Florinda començarà dimecres a les 9 del matí, coincidint amb la vaga general, i s'allargarà fins diumenge dia 3 d'octubre. Dijous dia 30 de setembre es farà una roda de premsa on es signarà un manifest conjunt entre el sindicat dels Mossos d'Esquadra d'UGT, el sindicat de la Policia Nacional d'UGT, la Unió de Guàrdia Civil i el sindicat de Policia Local de la UGT de Catalunya. Divendres dia 1 se celebrarà una roda de premsa on hi seran presents el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, i la secretària federal de la UGT d'Espanya.

Pel que fa als dies 2 i 3 hi haurà actes de suport a la Policia Local encara per confirmar. La voluntat d'aquest tancament, segons ha explicat el sindicat, és "intentar buscar uns solució al conflicte".

La Policia Local de servei farà les funcions corresponents al deure públic que exerceixen però, segons ha explicat Espejo, "aquells agents que no estiguin de servei, es tancaran a l'ajuntament". Aquesta decisió es va acordar en assemblea.

Interlocutor vàlid
Espejo ha explicat que l'actual interlocutor de l'ajuntament per a les reunions de negociació "no té capacitat per negociar". El secretari general de la UGT al Bages ha assenyalat que durant les reunions amb el regidor de Governació, José Luís Irujo, "podem està d'acord o no, però no pot ser que després no es portin a terme". I ha reclamat "un interlocutor que tingui autoritat".

El regidor de Governació de l'ajuntament de Manresa, José Luís Irujo ha manifestat que "a la UGT els puc semblar més vàlid o menys però sóc qui represento les postures que adopta l'equip de Govern". En aquest sentit, ha afegit que no són "decisions personals meves" sinó que són decisions de Govern.

Irujo ha explicat que des que va començar el procés de negociació el mes de setembre, les propostes de la UGT estan essent estudiades per l'equip de Govern. En aquest sentit, Irujo ha manifestat que l'ajuntament "no s'ha negat a parlar sobre cap de les propostes que han presentat els sindicats". "A partir d'aquí", ha afegit Irujo, "si arribem o no a un acord ja es veurà però estem en una roda de negociacions".

Pel que fa al tancament que la Policia iniciarà demà, Irujo ha lamentat que s'adoptin "mesures de pressió" que considera "incompatibles" amb una negociació.