Cultura avisa que l'informe del Cinema Espanyol no li atorga cap valor arquitectònic

per P.F.B., 28 de setembre de 2010 a les 20:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de setembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Cinema Espanyol de Navàs. Joan Fernandez

"L'informe tècnic només reconeix un valor històric, cultural i social a l'edifici del Cinema Espanyol de Navàs, i per tant, és competència de l'Ajuntament decidir què fer-ne" assegura Gemma Boix, Directora dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a la Catalunya Central en declaracions a Manresainfo.cat. "En cap cas, sigui quina sigui la decisió municipal, el Departament de Cultura opinarà sobre aquesta".
 

Per altra banda, Boix ha volgut aclarir a Manresainfo.cat que "el Departament de Cultura, a través dels serveis territorials, no ha de servir de tribunal d'arbitratge en conflictes municipals i no ens agrada l'ús partidista i interessat que se n'està fent, ja que nosaltres ens hem limitat a emetre un informe tècnic patrimonial no vinculant que no analitza el valor arquitectònic del cinema Espanyol perquè no és competència nostra posicionar-nos en aquest sentit".

Segons ha pogut saber Manresainfo.cat l'Ajuntament ha encarregat un estudi arquitectònic a l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya, que conclou que "la construcció no reuneix les òptimes condicions per tal de poder ser rehabilitada en el seu llenguatge actual" i afegeix que "l'edifici ha de tenir una protecció documental" (amb això coincideix amb l'informe del Departament de Cultura) "però no física".

 

Participació