Manresa tornarà a tenir serveis d'autobús directe fins a Barcelona

Els nous onze serveis directes diaris començaran a sortir el proper 4 d'octubre, passaran pels túnels de Vallvidrera i respectaran el servei d'integració tarifària

ACN/Estefania Escolà
27 de setembre del 2010
576_12855948925149120
576_12855948925149120 | estefania escolà

Estació d'autobusos de Manresa. Estefania Escolà

L'objectiu de reduir el temps de trajecte entre Manresa i Barcelona a menys d'una hora s'ha consolidat. Almenys, pel que fa al transport per carretera. A partir del proper 4 d'octubre, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques posarà en marxa nous serveis d'autobús que, segons el director general de Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante, "suposaran un estalvi de temps, econòmic i social molt raonable". De fet, les noves expedicions directes respectaran el servei d'integració tarifària. L'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, s'ha mostrat satisfet de la millora però considera que ara és el torn del tren: "s'ha de continuar reclamant un bon servei ferroviari".

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques posarà en marxa 11 nous serveis directes que comunicaran Manresa i Barcelona pels Túnels de Vallvidrera. A més dels directes, s'introduiran 7 nous serveis que faran parada a Monistrol i Olesa de Montserrat. Aquests nous autobusos, suposaran un augment de l'oferta fins al 70%.

Segons Manel Villalante, les noves expedicions suposaran una millora "substancial" pel que fa al temps de viatge: en els serveis directes es passarà d'una hora i vint minuts de viatge als cinquanta minuts.

L'oferta és més reduïda durant els caps de setmana: els dissabtes s'afegiran tres noves expedicions que faran parada a Monistrol i Olesa de Montserrat. I els diumenges se n'afegiran cinc. En total, seran set viatges d'anada i de tornada a Barcelona durant el cap de setmana.

Els nous serveis responen a les directrius del Pla de transports de viatgers de Catalunya 2008-2012 aprovat pel Govern. Les expedicions seran gestionades per la UTE Bages Exprés, integrada per Autocars Julià S.L, Transportes Castellà i Alsina Graells.