Domini Ambiental inicia la internacionalització

L'empresa bagenca de seguidors solars obre una seu a la localitat de Béziers (sud de França)

per Redacció, 27 de setembre de 2010 a les 15:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Domini Ambiental, empresa catalana que comercialitza seguidors solars tèrmics, fotovoltàics així com híbrids i altres aparells per generar energia renovable, ha iniciat el procés d'internacionalització amb l'obertura d'una seu a la localitat de Béziers, des del qual es vol donar servei al sud de França, un territori molt susceptible de créixer en aquest àmbit.

Aquesta empresa, que té el seu origen al Bages, forma part del grup Aquacenter que des de fa anys treballa a tot el món en sistemes de localització i aprofitament d'aqüífers.

El procés d'internacionalització de Domini Ambiental s'inicia poc després que l'àrea d'innovació i recerca de l'empresa hagi aconseguit treure al mercat seguidors solars tèrmics amb altes prestacions que permeten escalfar l'aigua d'indústries, cases, piscines, equipaments turístics, etc. Produïnt un gran estalvi o fins i tot aconseguint l'autosuficiència energètica.

S'han desenvolupat varis tipus de seguidors solars de diferents mides, que oscil·len entre 18 i 54 metres quadrats en funció de la seva aplicació tèrmica, elèctrica o mixta. Es poden assolir potències tèrmiques que arriben als 40 KW i fins a 14 KW de potència elèctrica.

Els estudis fets per Domini Ambiental posen de manifest que un seguidor d'aquestes característiques permet estalviar fins a 12.000 litres de gasoil i que la inversió es pot amortitzar en un termini curt. En relació a les plaques fixes, el seguidor genera fins un 56% més d'energia.

L'empresa Domini Ambiental, de caràcter familiar, es va formar el 2002. L'any passat va rebre el Premi Cambra com a reconeixement a la tasca que ha portat a terme aquest grup empresarial familiar, d'ençà que es va crear el 1968 Catalana de Perforacions; el 1974, Elèctrica Pintó i el 2008, Gestió Solar Sostenible.

 

Participació