Tresserras: «el canvi polític del 2003 ha empès l'independentisme»

El Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació ha fet una xerrada al Kursaal

ACN/Estefania Escolà
23 de setembre del 2010
576_12852767935140850
576_12852767935140850 | estefania escolà

Joan Manuel Tresserras dirigint-se al públic. Estefania Escolà

El canvi polític del 2003 és, segons el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el principal fet que explica el moment històric actual. Un episodi on "l'estelada i els crits a favor de la independència s'han convertit en els signes freqüents de la identitat catalana". Segons Tresserras, l'hegemonia de poder s'ha desplaçat i ara "vivim un moment de canvi". Tresserras ha explicat aquest "moment històric" durant la xerrada que ha fet aquest dijous al Teatre Kursaal de Manresa. Abans de la seva intervenció, l'alcaldessa de Santpedor i diputada, Laura Vilagrà, ha dit que el país viu una "sotragada" i que "hem passat d'una etapa autonomista a una etapa independentista".

La manifestació del 10 de juliol, les consultes sobre la independència a Catalunya o la creació de plataformes pel dret a decidir són fets que s'expliquen, segons Tresserras, pel canvi polític que s'ha dut a terme a Catalunya durant els últims 7 anys. Segons el conseller, el llegat polític del govern d'esquerres s'ha construït sobre uns reptes que han donat sentit a les dues legislatures.

Entre aquests reptes, Vilagrà ha destacat algunes accions que s'han fet des del govern i, en concret, des de l'àmbit de cultura. Com la llei del cinema, aprovada al juny d'aquest any, o la plataforma dels mitjans de comunicació. Segons Vilagrà, aquests canvis són el resultat d'un treball d'esquerres que té, com a objectiu, canviar el país.