El president de la Diputació de Tarragona, en desacord amb el camí per triar el nom de CatalunyaCaixa

Josep Poblet lamenta la manca de consens en el nom de CatalunyaCaixa i confia que no es continuï per aquest camí

ACN
15 de setembre del 2010

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. diaridelalcalde.cat

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet (CiU), com a president de l'entitat fundadora de Caixa Tarragona, ha lamentat aquest dimecres la manera com s'ha elegit el nou nom de la fusió de les caixes, CatalunyaCaixa. En declaracions a l'ACN, Poblet, que no ha qüestionat el nom malgrat comentar que és una "inversió" dels termes d'una de les caixes fusionades, ha criticat la manca de consens a l'hora d'aprovar-lo -un 10% de consellers es van abstenir o van votar-hi en contra. El president de la institució ha insistit que el consens i la unanimitat ha imperat durant tot el procés de fusió i tem que aquest canvi de tendència es pugui anar repetint en pròximes decisions.

Poblet ha volgut reiterar que, malgrat que la nova identitat corporativa hagi estat aprovada per àmplia majoria -un 90%-, la qüestió radica en què no hi ha hagut el consens que ha imperat durant tot el "camí". "Em preocupa i em disgusta", ha confessat el president de la Diputació. Poblet ha remarcat que la disconformitat d'uns membres -per abstenció, vot en contra o, també, no assistència- no ha tingut res a veure amb el seu color polític, és a dir, que s'hi oposaven consellers de diverses ideologies. Per tot plegat, Poblet tem que aquest "canvi de tendència", trencant el consens, no sigui un "avís de l’actitud que s’adoptarà en el futur".

Poblet ha insistit que no s'oposa al nom CatalunyaCaixa -un nom que no li ve per sorpresa davant la rumorologia dels darrers dies- perquè inclou tant el nom del país, com el concepte d'entitat bancària. Amb tot, no ha amagat les seves reticències, sense voler entrar, però, en quin hagués pogut ser el nom òptim per batejar la fusió de les caixes Catalunya, Tarragona i Manresa. Si més no, Poblet ha reconegut que intentar incloure els tres noms, amb un resultat final "infumable", no era una bona opció, però que alguns consellers havien fet propostes modernes, que finalment, però, no van prosperar.