Presenten a Althaia una nova tècnica per a intervencions de columna

Redacció
15 de setembre del 2010
Aquest dilluns la sala d'actes del Centre Hospitalari ha acollit una jornada destinada a professionals de la cirurgia ortopèdica i traumatològica (COT) destinada a millorar una tècnica que aplica en determinades intervencions quirúrgiques de la columna vertebral, com és el cas de les hèrnies discals.

La jornada, organitzada per la Unitat de Columna del Servei de COT d'Athaia, va comptar amb amb la participació de dos metges especialistes italians experts en aquest sistema amb dispositiu interlaminar.  Els assistents, una vintena arribats de diferents punts de l'estat i Portugal, van poder seguir i comentar en directe  la intervenció des de la sala d'actes mitjançant una videoconferència.

La primera intervenció va anar a càrrec del dissenyador d'aquest nou sistema, Dr. Piero Petrini, cap de la Unitat de Columna de l'Hospital Cittá di Castello, de Perggia (Itàlia) conjutament amb la Dra. Núria Selga d'Althaia. La segona la va fer el professor Giancarlo Guizzardi, responsable de Cirurgia i Traumatologia Vertebromedul·lar del Servei de Neurocirurgia de l'hospital Universitari Careggi de Florència, amb el Dr. Josep Abancó, també d'Althaia.