Els ordinadors dels alumnes arribaran dins del primer trimestre

Dolors Collell ha explicat que en alguns punts hi ha problemes amb l'empresa subministradora i d'internet

per ACN/Pere Gendrau, 14 de setembre de 2010 a les 16:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Jordi Fàbrega i Dolors Colell durant la roda de premsa. Pere Gendrau

La directora dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central, Dolors Collell, ha assegurat aquest dimarts que els centres educatius que van demanar ordinadors pels seus alumnes els tindran durant aquest trimestre. Collell ha explicat que en alguns punts hi ha problemes amb l'empresa subministradora i d'internet. Amb tot, tant la directora com el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, han fet un balanç positiu de l'inici del curs. Fàbrega ha assegurat "tot ha funcionat" gràcies a "la implicació dels professionals". Alhora, ha afirmat que hi ha un "agraïment social" per l'"avançament del curs" i que la setmana de vacances a l'hivern provocarà un "canvi d'hàbit".

La directora dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central, Dolors Collell, ha assenyalat que "hi havia alguns centres que ja sabien que no tindrien ordinadors". Ha afegit que l'arribada del material es farà de "forma progressiva" i que en determinades escoles "serà durant el primer trimestre".

De totes maneres, Collell ha relativitzat aquests problemes subratllant que molts punts havien "previst la coexistència" dels ordinadors portàtils amb els llibres i ha assegurat que "el que s'ha de posar en valor és que Catalunya ha fet un pas endavant". Pel que fa a la Catalunya Central, el programa de digitalització està en marxa a 61 centres, mentre que 20 més encara no s'hi ha adherit.

Collell ha afirmat que el curs l'encaren "amb molta il·lusió i ganes" perquè "hi ha novetats que han generat debat als centres educatius, i això és bo". El programa de digitalització, segons ella, "és molt ambiciós" i permet que les aules ja siguin "les més ben dotades d'Europa". Un optimisme que ha estat compartit pel delegat del Govern a la Catalunya Central. Jordi Fàbrega ho ha resumit assenyalant que l'executiu "ha respost a les inquietuds i necessitats a nivell educatiu".

Fàbrega també ha valorat la posada en marxa de la setmana de vacances a l'hivern destacant que altres països europeus ho fan i que "cada vegada més les famílies fraccionen les vacances". Alhora, ha ressaltat els 500.000 euros de subvenció que es donaran a les associacions de pares i mares, d'una banda, i els 300.000 que podran sol·licitar els ajuntaments que vulguin planificar activitats durant aquells dies, de l'altra.

 

Participació