Anna Maria Torra denuncia l'alcalde de Sant Salvador per pressions i assetjament laboral

Segons Col·lectiu Ronda, l'exdirectora de la Masia del Calvet ha estat acomiadada com a represàlia per raons polítiques i personals

Aida Pla Genobart
14 de setembre del 2010
El Col·lectiu Ronda, una assessoria jurídica, va presentar el passat 20 d'abril denúncia, en nom de la demandant, Anna Maria Torra, que assegura haver rebut pressions i assetjament laboral per part de l'alcalde de Sant Salvador de Guardiola des que es va presentar a les eleccions a l'alcaldia fa 3 anys. El judici es portarà a terme quest dimecres a les 9:30 del matí davant del jutjat social de Manresa.

Segons un comunicat enviat pel col·lectiu d'advocats, Anna Maria Torra diu: "Tant punt el nou alcalde va prendre possessió de l'Alcaldia no va trigar ni 15 dies en dir-me que em faria fora de l'Ajuntament. Amenaça d'acomiadament que m'ha estat reiterada de forma constant pel senyor Miralda durant els 3 anys transcorreguts des de les eleccions".

El Col·lectiu Ronda diu que en la demanda "es recullen continues amenaces i vexacions a més de reducció de salari per aconseguir fer fora a la treballadora. Es remarca l'ambient de persecució, hostilitat i assetjament que ha estat patint des que el senyor Miralda va ésser escollit Alcalde, amb la clara finalitat de menysprear la seva dignitat i atacar la seva estabilitat psicològica".

Els advocats diuen que donat que la treballadora no renunciava voluntàriament al seu lloc de treball, l'Ajuntament ha decidit acomiadar-la per raons polítiques i personals. El col·lectiu demana la nul·litat de l'acomiadament i, "atès que el contracte de treball ha estat extingit amb vulneració dels Drets Fonamentals de la treballadora, també reclamen la corresponent indemnització per danys morals i perjudicis".

Anna Maria Torra, porta prestant serveis per a l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola, des de l'any 1999, com a directora de la Masia del Calvet, centre cívic i cultural de l'Ajuntament en el qual, a més a més d'albergar el Centre d'Assistència Primària del Poble, s'hi realitzen diverses activitats socials i culturals.
 
L'any 2007 es va presentar a les eleccions municipals. Va sortir elegida com a regidora donat que la majoria del Ple va decidir escollir com a Alcalde a Albert Miralda, candidat de la llista independent. Des de llavors, Anna Maria Torres va decidir renunciar al seu càrrec de regidora per centrar tots els seus esforços a la seva tasca com a directora de la Masia del Calvet.

Albert Miralda no fa declaracions
Consultat per Manresainfo l'alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, sobre les acusacions i la denuncia d'Anna Maria Torra, ha posposat qualsevol declaració sobre l'assumpte a que el procediment acabi el seu procés judicial.