Els Tirallongues actuen a Moià i Viladrau el cap de setmana de la Diada

Els Tirallongues preparen l'esperada i tradicional Trobada de Colles de l'Eix

Miquel Àngel Ramos
12 de setembre del 2010
576_1284326447CIC_2010_09_11_03465
576_1284326447CIC_2010_09_11_03465 | cic moià

Els Tirallongues carregant un castell a Moià per la Diada. CIC Moià

Aquest cap de setmana, els Tirallongues han tingut un calendari molt atapeït i han actuat, com és tradicional, per la Diada Nacional de Catalunya, a la localitat de Moià, on va néixer Rafael Casanova, i van participar en l'ofrena floral i en una actuació al costat del monument del que és el símbol de la resistència catalana a Barcelona el 1714. Els del Bages van descarregar sense problemes una torre de sis, un tres de sis i un pilar de quatre aixecat per sota. Aquests castells van ser seguits amb entusiasme pel nombrós públic congregat a la plaça, i diferents persones es van ajuntar a fer pinya als manresans.

A l'endemà, els Tirallongues van continuar amb l'activitat castellera i s'han traslladat a la localitat de Viladrau, just als peus del Montseny, amb motiu de la festa major d'aquesta bonica localitat. En aquesta actuació que es feia a la Plaça Major, els Tirallongues han començat amb un pilar de quatre de benvinguda que han descarregat sense problemes. En primera ronda han provat la torre de sis, que per indecisió de l'acotxadora, no s'ha pogut carregar i ha quedat com un intent desmuntat. Tot i així i en la ronda de repetició, s'ha pogut descarregada la torre de sis sense complicacions. En segona s'ha descarregat el tres de sis amb agulla, i per acabar rondes, s'ha descarregar un parat quatre de sis. En la ronda de pilars, s'ha descarregar el tradicional pilar de cinc. Aquesta actuació ha estat seguida per nombrosa quantitat de públic, que ha aplaudit efusivament les construccions dels Bagencs.

Amb aquestes dues actuacions, els Tirallongues preparen l'esperada i tradicional Trobada de Colles de l'Eix, que enguany se celebra a Lleida i compleix la XIIª edició. En aquesta actuació es volen fer un parell de castells de set com a mínim i juntament als del Bages, actuaran els Marrecs de Salt, els Sagals d'Osona i els amfitrions, els Castellers de Lleida.