Més de 200 persones, a l'acte central de la Diada a Súria

Redacció
11 de setembre del 2010
576_1284230840Foto_1
576_1284230840Foto_1 | ajsú

Lectura del manifest a càrrec de la pubilla, l'hereu i les dames d'honor de Súria. Ajsú

Més de dues-centes persones han participat avui, dissabte, a Súria en l'acte central de la Diada Nacional de Catalunya, que s'ha desenvolupat pel matí a La Torre. Durant l'acte, ha estat hissada la senyera i s'ha llegit un manifest, a més de celebrar-se un esmorzar popular i de les actuacions de diferents entitats surienques.

El programa commemoratiu de l'Onze de Setembre ha tingut La Torre i la plaça de Sant Joan com a escenaris principals, amb activitats per a totes les edats. L'organització dels actes ha anat a càrrec de les següents entitats, a més de l'Ajuntament de Súria: Agrupació Sardanista, Casal de la Dona, Club d'Escacs, colla castellera Els Salats, Escola Municipal de Música, Foment Cultural, trabucaires del Tro Gros i Unió Ciclista Mig Món.

La lectura del manifest, redactat per Òmnium Cultural, ha anat a càrrec de la pubilla, l'hereu i les dames d'honor de Súria. Segons el text del manifest, "la constatació que Catalunya és una nació respon a una realitat històrica i social, així com a una voluntat de futur, avalada majoritàriament pels representants democràtics del poble de Catalunya al seu Parlament". Després de la seva lectura, han tingut lloc les actuacions a càrrec del Tro Gros, l'Agrupació Sardanista i Els Salats.

L'entorn de la plaça de Sant Joan ha acollit la celebració de la 11a Trobada de Puntaires, amb dues-centes participants procedents de trenta-vuit poblacions de diferents comarques. La plaça també ha estat l'escenari de la 6a Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava, d'un parc de jocs i activitats d'animació, partides d'escacs i l'actuació musical del grup Ska Jazz Rabbit.

Pel matí, la plaça de Sant Joan ha estat el punt de sortida d'una pedalada i d'un recorregut de motos, cotxes clàssics i customs per l'entorn de Súria. La celebració de la Diada es va iniciar ahir, divendres, al vespre, amb la inauguració de l'exposició "Pell de Poble 1985, la màgia de les emocions".

El programa d'actes de la Diada Nacional de Catalunya acabarà demà, diumenge, amb la celebració del Concurs Nacional de Colles Sardanistes, que tindrà lloc a les 19.00 h. a la plaça de Sant Joan, amb la participació de la cobla Ciutat de Terrassa.