Ajuntament i veïns signen el conveni pel Pla de Dinamització del Moviment Veïnal

El finançament global del pla per a l'any 2010 és de 100.000 euros

Redacció
11 de setembre del 2010
576_12842071312010_09_10_signaturaconveniFAVM2
576_12842071312010_09_10_signaturaconveniFAVM2 | ajm

Representants de la FAVM amb l'alcalde. AjM

L'Ajuntament i la Federació d'Associació de Veïns de Manresa (FAVM) han signat aquest migdia un conveni per al desenvolupament del Pla de Dinamització del Moviment Veïnal 2010. L'objectiu d'aquesta col·laboració és impulsar la participació ciutadana des de la proximitat, donant suport al funcionament ordinari de les entitats veïnals per tal que puguin millorar la seva gestió.

Així, es pretén contribuir a la realització de plans de desenvolupament comunitari de forma concertada amb la Generalitat de Catalunya i el moviment veïnal. Els programes que es finançaran –i que tenen com a eixos les següents matèries: xarxa social, cultura i lleure, organització veïnal, convivència entre cultures, sostenibilitat i civisme–, pretenen donar resposta a necessitats relacionades amb la gent gran, la immigració, la joventut, la convivència als barris i el suport directe a les entitats veïnals.

Els barris que signen el conveni són: Valldaura, Sagrada Família, Barri Antic, Cal Gravat, Cots-Guix-Pujada Roja, carretera de Santpedor, Vic-Remei, Mión-Puigberenguer, Passeig i Rodalies, Poble Nou, Sant Pau, Comtals i Plaça Catalunya-Barriada Saldes.

El finançament global destinat al Pla de Dinamització Veïnal per a l'any 2010 és de 100.000 euros, i hi participa conjuntament l'Ajuntament de Manresa i el Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

La signatura del conveni ha anat a càrrec de Marina Hosta, en representació de la junta gestora de la FAVM, i Josep Camprubí, alcalde de Manresa.