Santpedor prepara la seva Diada

Redacció
10 de setembre del 2010
576_1284115535_MG_3717
576_1284115535_MG_3717
Les Sisones tocaran l'11 de setembrre a Santpedor. Promoció

Un any més arriba la diada de l'11 de setembre. Aquest any, al caire reivindicatiu i d'afirmació nacional que la caracteritza sempre, s'hi afegeixen les perspectives creades després de la sentència del Tribunal Constitucional, que retalla la voluntat expressa i sobirana del poble de Catalunya, manifestada a través de mitjans democràtics legítims; una sentencia que, entre moltes altres coses, pretén acabar amb conceptes com el de nació catalana o llengua nacional, indiscutibles perquè neixen del sentiment del poble i de la realitat més patent i absoluta.

Durant el mes de juliol el ple de l'Ajuntament de Santpedor ha aprovat diferents mocions en defensa del dret a decidir i de la convocatòria d'un referèndum sobre la independència de Catalunya, de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional, i de declaració de l'Ajuntament de Santpedor com a moralment exclòs de l'àmbit de la constitució espanyola. Amb aquestes declaracions polítiques i amb l'àmplia oferta formativa de llengua catalana que ofereix l'Ajuntament de Santpedor als seus ciutadans, així com el foment de les parelles lingüístiques, la participació i implicació al territori, la difusió del patrimoni i la promoció de la cultura tradicional catalana, volem manifestar el nostre suport a la nació i a la llengua catalana.

En l'Onze de setembre d'enguany l'Ajuntament convida més que mai a penjar la bandera nacional catalana de les finestres i balcons de la vila i a participar en els actes col•lectius que siguin convocats a nivell comarcal i nacional, amb el mateix esperit que va participar Santpedor en la gran manifestació del 10 de juliol.

PROGRAMA D'ACTES
Divendres 10 de setembre
  • -Matí: penjada de senyeres del balcó de l'Ajuntament al balcó de l'escola de música
  • -De 18 a 20 h Joc sobre el 1714 al casal de joves Lokal de la Vila
  • -De 20 a 21 h Botifarrada popular
  • -A les 21 h Lectura del Manifest i cant dels Segadors
  • -A les 21.30 h Sardanes amb la Cobla Principal de Terrassa, i a  la mitja part, repartiment de coca
Dissabte 11 de setembre
  • -10 h Xocolatada popular
  • -A les 10.30 h Jocs tradicionals per a infants
  • -A les 11.30 h Concert- ball folk matinal amb Les Sisones: una pianista, una violinista, dues flautistes i dues cellistes artesenques que ens faran gaudir i ballar amb música tradicional.
Arxivat a