Manresa Decideix culpa l'alcalde de promoure la diferència amb l'afer de la pancarta

ICV confirma la seva assistència a l'ofrena floral institucional de l'11 de setembre a Manresa

Redacció
09 de setembre del 2010
La Comissió Permanent de Manresa Decideix, davant la negativa de l'alcalde de la ciutat a situar una pancarta amb el lema "Som una nació. Nosaltres decidim" a l'edifici de l'ajuntament de Manresa durant la diada de l'11 de Setembre, ha emès un comunicat en que recorda que "Som una nació. Nosaltres decidim" no és "simplement" l'eslògan d'una manifestació sinó el lema unitari que es va fer servir en la "més gran manifestació" que ha tingut lloc al nostre país i que des d'aleshores s'ha convertit en l'expressió d'un sentiment col.lectiu amplíssim.

La Comissió considera que "no havent canviat en res la situació de menysteniment de la voluntat popular des del mes de juliol fins ara", "Som una nació. Nosaltres decidim" continua mantenint tota la seva "vigència i actualitat", que és reconeguda i acceptada per tots els ciutadans que creuen que Catalunya té el dret de decidir lliurement el seu futur.

Manresa Decideix també culpa l'alcalde de trencar la suposada unitat que diu promoure tenint en compte que la "majoria de regidors" de l'ajuntament de Manresa (CiU, ERC, ICV i la CUP) s'han manifestat a favor de la col·locació de la pancarta esmentada, és justament l'alcalde de la ciutat i el grup del PSC qui "promou la diferència i no accepta la voluntat majoritària".

Finalment fa un recordatori dient que la commemoració de l'11 de Setembre és precisament el moment adequat per "reviure l'esperit de la manifestació del 10 de juliol". Per tant, fan una crida a tots els manresans perquè participin massivament en la II Marxa de Torxes per la Independència que tindrà lloc el dia 10 de setembre al vespre (concentració a la plaça de Crist Rei a les 20:30)  I igualment perquè col·loquin als balcons la bandera nacional i domassos amb el lema "Som una nació. Nosaltres decidim" que hauria de presidir l'ajuntament de la ciutat i que es podran aconseguir a la Marxa de Torxes.

ICV assistirà a l'ofrena floral institucional tot i el conflicte de la pancarta
En relació als rumors que han corregut que és possible que algun partit polític no assisteixi a l'Ofrena Floral de l'11 de setembre de Manresa en protesta per la decisió de l'alcalde Camprubí de no permetre la penjada de la pancarta a la façana de l'Ajuntament, des d'ICV s'ha volgut deixar clar que sí participaran a l'ofrena.

La formació ecosocialista creu que la millor manera per reivindicar "allò que som i allò que el poble de Catalunya lliurement va decidir" és participant, com han fet sempre, a l'Ofrena Floral. En aquest sentit, i com a acció reivindicativa, la delegació d'ICV hi assistirà amb enganxines on es podrà llegir "Som una nació. Nosaltres decidim. Volem tot l'Estatut"; lema amb el que van participar a la manifestació del passat 10 de juliol.