Camprubí confirma el veto de l'Ajuntament a la pancarta de l'11-S

Redacció
09 de setembre del 2010
576_1284039570Dibujo
576_1284039570Dibujo

La façana de l'Ajuntament no lluirà cap pancarta per la Diada Nacional

L'endemà de la primera negativa, i malgrat que a alcaldia no va agradar la manera com aquesta va arribar als mitjans, Josep Camprubí ha ratificat que pels propers 10 i 11 de setembre, coincidint amb la Marxa de Torxes i la Diada Nacional, no es penjarà la pancarta a la façana de l'Ajuntament amb el lema "Som una nació. Nosaltres decidim" que proposava la majoria de regidors que formen CiU, ERC, ICV i la CUP.

Segons l'alcalde, la façana de la casa Consistorial "no és el lloc més indicat" per a la instal·lació de "pancartes de manifestacions". En aquest sentit segueix, no és el mateix la col·locació "d'un símbol", que una pancarta amb "un lema de manifestació”.

D'altra banda, l'Ajuntament de Manresa "té descrit el tipus de celebració de la Diada Nacional" a través d'un acord de Ple del 2004 "votat per la unanimitat" del Consistori. Així, segueix Camprubí, els grups municipals que vulguin "introduir variacions" a aquesta celebració, tenen al seu abast els mecanismes per poder-ho fer i "el Ple és l'espai adequat per aprovar-les". L'alcalde de Manresa no vol alterar aquest procediment no tan sols per una qüestió de respecte a les formes sinó perquè considera que "el més important és la recerca de la unitat i del consens". És bo preservar la "imatge institucional" de la façana consistorial i també és bo que en relació a la Diada Nacional "fem accions per sumar i no per restar”.

Hi ha qui tria l'opció de "buscar les diferències i fer-les més grans i acusar als que no pensen igual" de poc defensors de Catalunya.

La CUP no serà a l'ofrena floral institucional
Com és tradicional la CUP s'ha desmarcat de l'ofrena floral que convoca l'Ajuntament i en farà una de pròpia aquest divendres a les 8 del vespre a la mateixa plaça Onze de setembre, des d'on posteriorment participarà a la Marxa de Torxes que recorrerà diversos carrers de la ciutat fins a finalitzar a la plaça Major on la façana de l'Ajuntament els rebrà sense cap mena de diferència respecte dels altres dies de l'any. La CUP considera que no té sentit participar en l'acte institucional del dia 11 al costat de forces polítiques que s'oposen al dret a decidir de la nació catalana i que, per tant, pretenen imposar el seu model unionista prescindint de la voluntat democràtica dels homes i dones que vivim en aquest país.

No seria estrany que davant la negativa de l'alcalde a penjar la pancarta de la Diada Nacional a l'Ajuntament, altres formacions polítiques i entitats de la ciutat decidissin no concórrer a l'ofrena oficial, oimés quan la crida a la unitat de la màxima autoritat municipal ha estat des de l'opció no reivindicativa. El fet que per aquesta ofrena la secció sindical de la CNT tingui preparada una esbroncada cap als representants de tots els grups al Consistori, podria ajudar a prendre aquesta decisió.