La Fira d'antiguitats, principal novetat de la Festa Major de Gaià

El diumenge de Festa Major es portarà a terme la consulta per la independència

Sadurní Rovira
02 de setembre del 2010
La festa major de Gaià que se celebra aquest cap de setmana tindrà la novetat principal d'una fira d'antiguitats paral·lela així com la consulta per la Independència de Catalunya.

Pel que fa als actes festius, aquests començaran el dissabte a 2/4 d'11 de la nit amb un ball amenitzat pel Joan Vilandeny. El diumenge a 2/4 de 12 hi haurà la missa solemne cantada per la coral Sant Esteve. De 4 a 7 de la tarda hi haurà activitats per a la mainada, des de passejades amb ponis i cavalls a càrrec de la hípica local La Cometa, fins a cançons i gresca amb el grup Poca-solfes. A les 7 de la tarda un ball amenitzat pel Jordi Bruch clourà la festa.

Tant el dissabte com el diumenge als baixos de l'Ajuntament hi haurà una exposició de cartells d'artistes i d'esdeveniments lúdics i esportius de la dècada dels 50/60 dels pobles de l'entorn; l'exposició és recopilada pel col·leccionista local Francesc Trias. Tanmateix, el propi gaianenc amplia l'oferta cultural de la festa amb una exhibició d'estris antics.

El diumenge de 10 del matí a 7 de la tarda,  a l'era del Prat s'ubicarà la primera  fira d'antiquaris; serà una excel·lent oportunitat per mirar, triar i comprar antiguitats de les coses més inimaginables. A més, els amants del motor també tindran el seu raconet  amb una àmplia exposició de vehicles antics de dues i quatre rodes.

Aprofitant la festa major, l'Associació Cultural de Gaià ha cedit el local per a fer la consulta per la independència de Catalunya, on 134 persones tindran l'oportunitat d'exercir el seu vot de 9 del matí a 8 del vespre de diumenge.