Esgotades les places ofertades pel nou grau iTIC de l'EPSEM

Dels sis graus que ofereix l'EPSEM, el grau en Enginyeria de Sistemes TIC és la novetat acadèmica pel setembre i s'estrena amb una demanda que supera la seva oferta

Redacció
30 de juliol del 2010
576_1280472529IMGP3911
576_1280472529IMGP3911

Edifici de l'EPSEM a Manresa. EPSEM

Dimecres es van acabar les matriculacions de juliol pel nou grau en Enginyeria de Sistemes TIC (iTIC) que oferirà l'Escola Politècnica Superior de Manresa (EPSEM). En total, des del 22 de juliol s'han matriculat 32 alumnes, un èxit per vist que és el primer any que s'impartirà i l'únic dels sis graus que ofereix l'EPSEM que ha tingut més demanda que oferta (30 places per 36 preinscripcions). Tot i així la Generalitat sempre amplia el nombre de matriculacions per les possibles renúncies que hi puguin haver. A l'agost i al setembre hi haurà més matriculacions en el cas que les renúncies facin baixar el nombre de matriculats per sota de 30. A més, del 2 al 7 de setembre l'EPSEM també té obert un període de matriculacions pels alumnes que finalment es matriculin a aquell grau que tenien en segona o altres opcions. En el cas del grau iTIC, però, no hi haurà més convocatòries de matricula, vist que ja se superen les 30 places ofertades, a no sé que algú renunciés.

Degut al lent procés d'aprovació del grau, les preinscripcions han estat una mica complicades. A vistes que l'ANECA verifiqués la qualitat i viabilitat del nou grau, l'EPSEM i la Generalitat van obrir un període de preinscripció extraordinari i, els alumnes que volien preinscriure-s'hi, ho van haver de fer a través d'un altre grau. Així,

gairebé tots els preinscrits es van tenir que apuntar al Grau d'Enginyeria en Electrònica Industrial de l'EPSEM i enviar un correu informant que en realitat volien cursar el nou grau.

Les classes d'aquest nou grau començaran el 13 de setembre. Es tracta d'un títol oficial de l'UPC que s'impartirà a l'EPSEM i que consta de 240 crèdits ECTS. Dura quatre anys i el pla d'estudis contempla coneixements d'informàtica, electrònica i comunicació (TIC), així com altres disciplines com l'automàtica amb una visió integradora que posa èmfasi en els elements comuns entre les àrees i atorga una visió àmplia de les TIC. Actualment els alumnes ja poden consultar l'horari al blog de la titulació http://itic.cat/blog/horaris-disponibles.

Segons el Departament de Disseny i Programació de Sistemes Electrònics (DiPSE) de l'EPSEM, departament que ha impulsat la creació del grau, el nou grau oferirà la formació per esdevenir un enginyer iTIC, figura que està molt demandada i recomanada per la indústria ja que es tracta d'un sector emergent amb poca formació.

Els futurs alumnes d'aquest grau rebran les bases de la tecnologia electrònica, informàtica i de telecomunicació i, especialment, la connexió entre elles i la forma de fer-les cooperar per resoldre problemes i millorar els productes.

El grau en Integració de Sistemes TIC és l'únic grau que integra informàtica, electrònica i comunicació que s'oferirà a nivell d'Espanya.