Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa no acudirà de nou al FROB

ACN
27 de juliol del 2010
576_12802677365002950
576_12802677365002950

Imatge de l'assemblea. Cristina Fornós

El president de Caixa de Catalunya, Tarragona i Manresa, Narcís Serra, ha confirmat aquest dimarts que l'entitat no acudirà al Fons de Reordenació Bancària (FROB) per garantir la seva solvència, tot i que la prova de resistència de la banca europea va establir que la Caixa hauria de demanar 1.032 milions al FROB per poder garantir-la en el cas d'una crisi de deute sobirà. Segons Serra, és poc probable que aquest escenari es doni en els pròxims anys. En canvi, l'Assemblea General de l'entitat, celebrada aquest dimarts a Tarragona, ha aprovat l'emissió de participacions preferents convertibles en quotes participatives per valor de 1.250 MEUR, que seran subscrits pel FROB tal com ja s'havia acordat.

D'aquesta manera, la nova entitat pretén reforçar els seus recursos a partir de la quantitat ja compromesa pel FROB, mentre que pel moment descarta demanar una nova injecció al Fons tot i els resultats de la prova de resistència bancària. Amb tot, Serra ha assegurat que l'entitat "iniciarà contactes" amb el Banc d'Espanya i el FROB sobre aquesta possible recapitalització, encara que "esperarà si el Consell d'Administració finalment ho acorda". "Només és una possibilitat oberta, per si es necessita", ha reiterat el president de l'entitat.

Tot i el resultat negatiu de la prova de resistència bancària, Serra ha afirmat que el pla de reestructuració de la caixa s'està complint fil per randa, de manera que un escenari de crisi de deute sobirà és una hipòtesi que "no es donarà" el 2010 ni el 2011. Així, l'entitat no modificarà la seva estratègia d'adjudicar actius immobiliaris, en comptes de refinançar préstecs, ja que preveu que els actius guanyin valor amb el pas del temps.

D'altra banda, l'Assemblea General, que ha reunit els 367 membres de l'entitat bancària, ha acordat també per unanimitat la modificació dels seus Estatuts, amb l'objectiu que algunes decisions estratègiques s'hagin de prendre per "una majoria reforçada" del 75%.

Sense canvis en la nomenclatura
Serra també ha explicat que Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa "continua treballant" en la nomenclatura final de l'entitat. A més, el president de la caixa ha desmentit els rumors que apuntaven a "Diada" com el nou nom de l'ens. "Només és el nom de l'expedient que li ha posat el Banc d'Espanya, com posa altres noms a altres expedients", ha aclarit.

Aquests acords s'han pres en la primera Assemblea General de la nova entitat bancària, que s'ha celebrat a Tarragona. Per tal de descentralitzar les Assemblees, Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa les durà a terme en diferents ciutats de Catalunya.