Cots i Farré abandonen el projecte GR-4 Xtrem al kilòmetre 83

L'aventura dels manresans va acabar a Santa Maria de Merlès per problemes estomacals greus de Sergi Cots

Redacció
26 de juliol del 2010
576_1280152940IMG_8515
576_1280152940IMG_8515

Sergi Cots i Joan Farré després d'haver abandonat. Koala's Team

Els atletes del Koala's Team no van poder completar el repte del GR-4 Xtrem que els havia de dur des de la frontera francesa a l'alçada de Puigcerdà fins el Monestir de Montserrat.

A l'alçada de Sagàs (kilòmetre 73) els problemes estomacals van passar factura a Sergi Cots i poc a poc es va anar trobant indisposat i sense energia. Al pas per Santa Maria de Merlès  els corredors van decidir deixar l'aventura després d'haver corregut 83 kilòmetres i haver superat un desnivell d'uns 3500 metres positius (equivalent a la mítica travessa Matagalls - Montserrat) en 13 hores i 30 minuts. Tant Joan Farré com el mateix Sergi Cots tenien bones sensacions i no mostraven símptomes de fatiga muscular.

La travessa es va iniciar dissabte a les 7 del matí amb l'única orientació de les marques vermelles i blanques del GR-4. El recorregut a la part d'alta muntanya els va permetre contemplar paisatges d'una gran bellesa i salvar els desnivells més importants del recorregut. Un dels moments més emotius de la travessa va ser la primera visió de Montserrat des del Coll de Pal, a uns 130 kilòmetres del massís.

El recorregut estava perfectament senyalitzat i no van patir cap pèrdua remarcable i mai es van allunyar del camí. Quan van abandonar, a Santa Maria de Merlès, els companys del Koala's Team els esperaven amb els avituallaments necessaris per donar-los suport a la nit, ja que no els hauria estat fàcil aconseguir menjar ni aigua gairebé fins a Sant Vicenç de Castellet.

Els dos atletes van valorar molt positivament l'entrenament i es van conjurar per afrontar junts i amb confiança el llarg camí que els ha de portar a acabar la cursa de muntanya més mítica d'Europa: l'Ultra Trail del Montblanc.

Galeria d'imatges