Cots i Farré, de Puigcerdà a Montserrat en 24 hores pel GR-4

La cursa té 162 km de distància i gairebé 9.000 metres de desnivell

Redacció
23 de juliol del 2010

Sergi Cots i Joan Farré. Koala's Team

Dissabte els atletes del Koala's Team faran la travessa de 162 kilòmetres i gairebé 9.000 metres de desnivell acumulat com a preparació per a l'Ultra Trail du Montblanc.

Els manresans Sergi Cots i Joan Farré sortiran la matinada de dissabte des de Puigcerdà amb l'objectiu d'arribar a Montserrat i posar un ciri abans de l'alba de diumenge. Per davant 162 kilòmetres amb un desnivell acumulat de 8.800 metres (+4520 i -4360) i l'única referència de les marques del GR-4. Correran sense GPS ni cap ajuda tècnica i en semiautosuficiència, ja que fins el capvespre rebran no rebran l'avituallament dels companys del Koala's Team.

El GR-4 té trams amb una orografia molt diversa, ja que les 5 primeres etapes entre Puigcerdà i Sagàs (73 kilòmetres) transcorren terreny d'alta i mitja muntanya, mentre la segona part de la travessa passa per zones sense pobles i amb trams de pista molt propícia per córrer si s'arriba bé de forces.

La travessa forma part de la preparació de Cots i Farré de cara a l'objectiu de la temporada que no és altre que l'Ultra Trail du Montblanc. La cita francesa es disputarà el proper 27 d'agost a Chamonix, i consta de 166 kilòmetres i 19.000 metres de desnivell acumulat a recórrer amb un temps màxim de 46 hores. Per Sergi Cots serà la segona travessa de més de 100 kilòmetres en menys d'un mes després de completar amb èxit l'Andorra Ultra Trail Vallnord (112 kilòmetres).

El projecte d'unir Puigcerdà i Montserrat a peu i en menys de 24 hores és una iniciativa del guia i mentor dels corredors del Koala's Team, Xavier Martorell. Aquesta vegada però, els deixebles estan disposats a superar el mestre.