El CACIS de Calders inaugura «Temps Ferit» i acull un concert cinèrgic

Serà aquest dissabte

Redacció
22 de juliol del 2010
Àurea Bellera
TEMPS FERIT
Treball és una continuació de la  investigació sobre la relació de l'home amb la natura, i entre art i natura a través de la reflexió sobre el pas del temps.
Les estructures d'inspiració megalítica es transporten en un univers primigeni on l'art ocupava l'espai de lo màgic i de lo sagrat.
Es diu que els menhirs eren erigits per retre culte al sol.
La relació ambivalent de l'home amb la natura queda palesa aquí: erigeix homenatges a la seva bellesa però al mateix temps l'empresona amb el dolor inherent que això comporta.
la planta ha desaparegut però queden alguns dels seus elements surant-hi.
A l'espai exterior hi ha l'artifici, i en l'interior l'element natural.
Es tracta d'un treball que com molts d' Àurea Bellera exigeix una cert grau de contemplació. En aquest cas però es convida l'espectador a interactuar amb les peces, on s'haurà d'interrogar sobre el significat dels còdols.
Inauguració el  dissabte 24 de juliol a les 20:00 es pot veure fins el 30 de setembre

Ai Mare!
CANÇÓ-IMATGE:
concert-cinèrgic
Ai Mare ofereix un concert especial en col·laboració amb artistes plàstics locals i d'altres sorpreses... per una  màgica nit d'estiu a CACIS.
Dissabte 24 de juliol a les 22:30

Nova instal·lació al museu de Land Art de CACIS
L'artista holandes Stefan Cools va finalitzar la seva estada a CACIS i, dins del programa d'artistes en residencia, amb la instal·lació d'una obra dins del bosc proper als forns de calç, realitzada amb pedra seca seguint les línies de les construccions properes i que simbolitza la introspecció de l'artista i la seva integració amb l'entorn natural en el que ha estat treballant les tres darreres setmanes.

L'artista ja ha realitzar diferents intervencions a Austràlia i als Països Baixos i en el temps que ha treballat a CACIS ha preparat la seva propera exposició i definit les línies generals per la que realitzarà a l'any 2011 a CACIS. Una mostra del seu treball es l'obra que ja forma part del museu del land art de CACIS de Calders que creix al voltant dels forns de calç.

Actualment El Centre d'art ja compta amb obres exposades de diferents artistes d'arreu com som Carles Vives, Stefan Cools, Helenne Lafond (amb una obra realitzada amb la col·laboració dels alumnes del Institut Lluís de Peguera), Àngels Freixanet, Eva Soto i amb la previsió d'incorporar entre 4 i 5 obres cada any, sempre tenint com a fil conductor l'expressió de l'art contemporani en la seva relació amb la natura i l'ecologia.

El Museu creix amb la col·laboració de l'ajuntament de Calders que ja va signar un conveni de col·laboració amb el centre a l'iniciï de l'any.

Dins del programa d'artistes en residencia CACIS ja ha rebut la visita  de Clemente Calvo con l'exposició actual al voltant de el microestat biocràtic de Azaura, de Raymond Watson que va iniciar el seu projecte de “Belfast flags” amb la col·laboració de les escoles Riu d'or de Santpedor i Vedruna i Dr. Ferrer d'Artés i contra la Política de separació de comunitats en Belfast amb els nous murs.

Pròximament treballaran a CACIS la companyia Le Luthien per preparar la seva nova escenografia amb materials reciclats i naturals, la ballarina Joel Chua Poh i el Grup Panorama per preparar les seves escenografies. L'any el tancarà l'artista canadenca Sharon Kallis que realitzarà una intervenció al bosc proper al centre.

Per l'any proper CACIS ha obert una nova convocatòria internacional d'artistes en residencia per l'any que ve.