Detenen dues persones a Manresa per falsificació de monedes

Els detingut havien intentat escapar d'un control policial situat abans d'arribar al peatge del km.41, a la carretera C-16

ACN
22 de juliol del 2010
Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones de nacionalitat armènia per un delicte de falsificació de monedes. Els dos arrestats són Makimon P., de 26 anys i veí de Barcelona, i Saribek K., de 22 anys i veí de Badalona. A un d'ells també se l'acusa de falsificació de documentació i d'haver conduit sense haver obtingut mai cap llicència per fer-ho. Els Mossos d'Esquadra els van detenir aquest dimarts després que els arrestats fugissin d'un control policial que s'estava fent a la carretera c-16, en direcció Barcelona. Es té previst que els dos detinguts passin a disposició judicial al llarg d'aquest matí.

Els presumptes falsificadors de monedes van intentar escapar d'un control policial situat abans d'arribar al peatge del km.41, a la carretera C-16. Segons els Mossos d'Esquadra, quan els ocupants del cotxe van veure el control, un d'ells va sortir del vehicle i va treure la cadena que separa els dos carrils de la carretera per fer el canvi de sentit en direcció Berga.

Aquesta acció va provocar, segons fonts policials, que els cotxes que anaven al seu darrere haguessin de frenar "bruscament". Al percebre aquesta maniobra "imprudent", els Mossos d'Esquadra van perseguir el cotxe fins que el van aconseguir aturar, catorze quilometres més enllà.

En el moment de la identificació dels ocupants i l'escorcoll del vehicle, els Mossos d'Esquadra van trobar un paquet de tabac amb cinc bitllets de 50 euros falsos, sota el seient del conductor. Per mirar d'aclarir els fets, es van endur els dos ocupants del cotxe fins a comissaria i mentre els hi prenien declaració, un veí de Castellbell i el Vilar va denunciar que una persona havia intentat enganyar-lo amb un bitllet fals.

El denunciant explicava que un individu havia entrat al seu establiment i havia demanat una ampolla d'aigua i canvi d'un bitllet de 50 euros per comprar tabac. Segons la seva declaració, la persona va fugir quan el denunciant es va adonar que aquell bitllet era fals.

La descripció que el denunciant va fer del presumpte falsificador coincidia amb un dels dos detinguts a comissaria. A més, també es va comprovar que el carnet de conduir rus que duia un d'ells era fals. Els dos detinguts passaran a disposició judicial al llarg d'aquest matí.