Jornada als professionals de l'atenció a les persones dependents

La FUB acull la jornada "Necessitats professionals i formatives dels serveis d'atenció a les persones amb dependència" de la regidoria d'ocupació

Redacció
19 de juliol del 2010
En el marc del projecte ILOQUID, avui dilluns 19 de juliol s'ha realitzat una jornada on es dóna a conèixer la normativa que hauran de complir els centres de treball vinculats al sector d'atenció a les persones per a l'any 2011-2015. La jornada, titulada Necessitats professionals i formatives dels serveis d'atenció a les persones amb dependència. Reptes pel 2011-15, s'ha fet avui al matí a la sala d'actes de la Fundació Universitària del Bages (FUB).

En la jornada també s'ha informat sobre el procés a seguir per tal d'acreditar el personal i validar la formació que s'imparteix amb l'objectiu de complir aquests requisits.

La jornada s'ha adreçat especialment als centres de treball d'atenció a persones dependents, tot i que ha estat oberta a responsables polítics i personal tècnic de l'administració local o d'altres entitats, persones beneficiàries del projecte i agents socials interessats en la temàtica.

L'organització d'aquesta jornada sorgeix de diverses demandes que arriben a la Iniciativa Local d'Ocupació de l'ajuntament de Manresa. D'una banda, les empreses que ofereixen serveis al sector d'atenció a persones dependents sol·liciten informació sobre la normativa i els requisits que hauran de complir a partir de 2011 quant a recursos humans. D'altra banda, tant les empreses del sector com els propis usuaris del servei, agents socials, tècnics de la comarca i d'altres entitats, fan arribar els seus dubtes sobre quins perfils professionals i formatius seran exigibles a curt i mig termini. Alhora, desconeixen quin procediment han de seguir per obtenir algun tipus d'acreditació professional i/o formativa.

El programa de la jornada ha estat el següent:
  • 9:30h Recepció de les persones assistents.
  • 9:45h Inauguració de la jornada: Necessitats del sector d'atenció a les persones en el projecte ILOQUID. Mercè Munné Dedeu, cap del Servei de Mercat de Treball de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona. Presenta: Xavier Rubio Cano, regidor d'Ocupació, Formació i Economia Social de l'ajuntament de Manresa.
  • 10:00h – 10:45h Requeriments exigibles del personal que treballa en serveis d'atenció a persones dependents. L'experiència d'Althaia. Bartomeu Ayala cap de Formació i Autoritzacions administratives d'Althaia Xarxa Assistencial de Manresa. Presenta: Glòria Gallès, Responsable de Selecció i Formació d'Ampans.
  • 10:45h – 11:30h Com afrontem aquesta situació? Solucions per acreditar el personal i validar la formació que s'imparteix. Programa Qualifica't. Antoni Cornudella, Coordinador Territorial d'Ensenyaments professionals als Serveis Territorials de la Catalunya Central. Presenta: Joana Espín, tècnica del projecte ILOQUID a la ILO de l'ajuntament de Manresa.
  • Torn obert de paraula
  • 11:30h – 12:00h Cloenda. Xavier Rubio Cano, regidor d'Ocupació, Formació i Economia Social de l'Ajuntament de Manresa.