Molta participació a les festes del Burés

Pere Sánchez
18 de juliol del 2010
576_1279470813IMG_6052
576_1279470813IMG_6052 | Pere Sánchez

Unes 400 persones es van donar cita a la botifarrada de les Festes del Burés. Pere Sánchez

Les Festes del Burés de Castellbell i el Vilar ha reunit prop de 400 persones a la Botifarrada Popular que es feia el dissabte a la nit a la plaça Lluís Companys. Abans, però, grans i menuts havien participat als jocs infantils. Els menuts s'ho van passar d'allò més bé amb els típics jocs de cucanya de tota la vida i els pares van poder reviure per un dia els records de la infantesa i de quina manera, a la plaça més emblemàtica del poble on anys enrere mentre la fabrica tèxtil funcionava a ple rendiment, la canalla jugava a la mateixa plaça mentre els pares hi treballaven.

A la mateixa hora, a l'església del Burés, el veí Joan Martínez, que per Setmana Santa ja havia portat una exposició de fotografies sobre la muntanya de Montserrat, va inaugurar una mostra fotogràfica sobre "Els nens del Burés". Les fotografies de nens del barri il·lustren la viva imatge de una barriada actual.

Una traca posava inici al sopar després de sortejar un parell de pernils, dos CD del conegut cantant José Galisteo i unes samarretes d'un out-let del Burés. El trio "Blue Marine" va posar punt i final a la jornada del dissabte amb un ball.

La jornada de diumenge ha començat amb una missa solemne que ha celebrat el mossèn Joan Farras. Ha seguit la festa infantil amb escuma i un vermut aperitiu servit per a tots als assistents ha posat punt i final a les festes del barri d'enguany. Val a dir que enguany no se celebraran les tradicionals cantades de havaneres que tancaven la festa.