Sanjosex actua dijous a la Casa Lluvià, dins de «L'Hora del Pati»

El músic i arquitecte Carles Sanjosé presentarà el seu treball "Al marge d'un camí"

Redacció
14 de juliol del 2010
Concert de Sanjosex al PopArb
Concert de Sanjosex al PopArb | Eudald Rota

Actuació de Sanjosex al darrer PopArb. Eudald Rota

Aquest dijous 15 de juliol arriba l'aposta més potent de la 8a edició del cicle L'Hora del pati, amb el concert de Sanjosex, la formació bisbalenca encapçalada pel músic i arquitecte Carles Sanjosé, que presentarà en format trio el seu treball "Al marge d'un camí".

Aquest àlbum representa la consolidació del músic empordanès entre els grans noms de la Cançó i Carles Sanjosé, que al pati de la Casa Lluvià estarà acompanyat per Miquel Sospedra al baix elèctric i de Pep Mula a la bateria, sap que per prendre perspectiva cal allunyar-se del camí, enfilar-se i guanyar distància. Des del marge, Carles Sanjosé es mira al mirall per veure qui és i d'on ve. O millor dit: qui som i d'on venim. I ens convida a submergir-nos molt més enllà de la quotidianitat que suggereixen les lletres.

Les entrades per al concert, organitzat per la delegació del Bages-Berguedà del COAC; es poden comprar a l'avançada a les taquilles del Kursaal, per 8 euros (el dia dels concert a la taquilla de la Casa Lluvià, 10 euros).

Abans del concert, i com ja s'ha fet en altres edicions del cicle, es farà el taller de Lego "Juguem a construir" adreçada a nens i nenes.

Finalment, per cloure el cicle, el dijous 22 de juliol s'ha organitzat un tast a cegues de 3 vins DOC Rioja, versus, 3 vins DO Pla de Bages i sopar al mateix pati de la Casa Lluvià. El Petit Celler de Manresa prepararan el tast, al qual cal inscriure's (manresa@coac.cat. 93 8751800). Costa 40 euros.

Tots els actes del cicle s'organitzen amb el doble objectiu de donar a conèixer el Pati de la centenària Casa Lluvià com a espai a l'aire lliure i atorgar-li una funció cultural i de servei per a Manresa i comarca. L'Hora del Pati compta amb el patrocini de Caixa Manresa, Grup Soler, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, La Casa de la Música, El Petit Celler, i del Vermell.

Finalment, recordar que l'exposició dels Premi FAD 2009, que es va inaugurar dijous passat a l'Espai 7 del Centre Cultural El Casino de Manresa es pot visitar de dimarts a diumenge de 6 a 9 del vespre fins el diumenge 18 de juliol.

Sanjosex. Al marge d'un camí
Sanjosex ens lliura l'esperat tercer disc, un d'aquells que fan olor de clàssic, condemnat a fer-nos companyia durant un bon grapat d'anys. Al marge d'un camí, amb producció de Ricky Falkner, representa la consolidació del músic empordanès entre els grans noms de la Cançó.

Per prendre perspectiva cal allunyar-se del camí, enfilar-se i guanyar distància. Des del marge, Carles Sanjosé es mira al mirall per veure qui és i d'on ve. O millor dit: qui som i d'on venim. I ens convida a submergir-nos molt més enllà de la quotidianitat que suggereixen les lletres.

Carles Sanjosé fa neteja: mentre treu la pols i escombra la casa, aparta també les noses que el distreien i apunta a les essències profundes. A la música pop en sentit estricte: la que tots portem escrita a l'ADN en siguem o no conscients. Perquè aquest disc beu de fonts tel·lúriques i alhora té els peus fermament clavats a l'avui. Sense renunciar a la seva personalitat ni al seu so, Sanjosex busca i troba les essències, una música amb vocació de cordó umbilical d'una terra i de molts segles.

Ho comprovem ja d'entrada amb la cançó Animal salvatge, que obre el disc i que serà el primer videoclip. Una bona notícia que ens recorda l'excel·lent acollida que van tenir els anteriors discos de Sanjosex. Temps i rellotge (2007) va ser destacat entre els millors de l'any per El Periódico, Avui, Rockdelux, Enderrock, Mondo Sonoro i Benzina. A més, Sanjosex és un assidu dels principals festivals del país (Primavera Sound, BAM, MMVV, Altaveu, popArb...) i també sona amb insistència a diferents sèries de TV3: si primer va ser Porca Misèria, aquesta temporada és Ventdelplà qui aposta per la música de Sanjosex.