El govern de Sant Salvador defensa la seva acció en l'obra de Cal Masses

Redacció
14 de juliol del 2010
Després de les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació respecte de la situació que es viu amb les obres a Cal Masses, el govern de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha emès una nota en que pretén aclarir la seva actuació i deixar clar en quin punt del procés es troba aquesta actuació en una masia que té la particularitat de ser propietat d'un familiar de l'alcalde Albert Miralda, fet que ha aprofitat l'oposició per a insinuar suposades irregularitats en la llicència.

La nota que ha fet pública el govern de Sant Salvador de Guardiola fa una exposició del procés que s'ha seguit partint de la base que en el seu moment l'Ajuntament va atorgar una llicència d'obres per fer reformes a la masia de Can Masses en que, recorda, l'alcalde es va abstenir per la seva vinculació personal amb el propietari. El govern continua recordant que tan bon punt es va conèixer a través de l'arquitecte municipal que les obres que s'estaven realitzant no s'ajustaven a la llicencia aprovada, l'Ajuntament va ordenar la paralització immediata de les obres i es va retirar la llicència atorgada.

Segons segueix la nota "d'això fa més d'un any i les obres es troben totalment aturades". El govern recorda que si bé l'ajuntament té potestat per atorgar llicències sobre les reformes, quan aquestes són d'ampliació, és la Generalitat qui hi ha de donar el vist i plau. La llei d'urbanisme de Catalunya permet oferir un termini de dos mesos al propietari per a que tramiti una llicència ajustada a les obres executades abans de procedir a l'enderroc i així es va fer des del mateix ajuntament. En sòl no urbanitzable, l'aprovació definitiva depèn de la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya i no del consistori municipal.

Dins del termini, segons el mateix govern, la propietat de Cal Masses va demanar la corresponent llicència i va justificar el compliment dels requisits i condicions de la llei d'urbanisme. L'ajuntament va aprovar inicialment el projecte i el va trametre a la Comissió Territorial d'Urbanisme, que ha resolt suspendre l'aprovació definitiva a l'espera que s'introdueixin determinades modificacions en el projecte. Aquí, el govern vol destacar que en contra del que alguns mitjans han publicat, la Comissió no ha denegat l'aprovació ni ha ordenat la suspensió de les obres, sinó que estan aturades a l'espera de rebre les modificacions en el projecte sol·licitades.

Paral·lelament a aquests processos administratius, sempre segons la nota adreçada als mitjans pel govern de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola, els regidors de l'oposició van impugnar judicialment l'anul·lació de la llicència i l'atorgament de dos mesos de termini a la propietat per adaptar la llicència a la legalitat. Sobre aquest extrem el govern considera que encara no pot pronunciar-se a l'estar encara la impugnació pendent de sentència.

Finalment, els regidors de govern consideren que tota aquesta informació que s'ha publicat en alguns mitjans de la Catalunya Central només obeeix a un interès electoralista per part de l'oposició municipal que s'ha centrat en desacreditar la imatge de l'alcalde amb un "atac personal i obsessiu" a través del procediment d'unes obres que l'afecten familiarment i en canvi no han incidit en altres procediments en el mateix municipi que tenen infraccions urbanístiques més greus que la de Cal Masses "però en que no poden qüestionar la persona de l'alcalde".