Correus col·loca uns compressors d'aire per evitar «l'estrès tèrmic» dels treballadors

Si el problema de calor persisteix, els treballadors no descarten denunciar l'empresa perquè es faci una inspecció de treball

ACN/Estefania Escolà
12 de juliol del 2010
El servei de Correus de Manresa s'ha normalitzat aquest matí després de cinc dies d'aturades. L'empresa ha respost a l'ultimàtum dels treballadors de l'oficina, que van anunciar el passat dijous la paralització del servei de correus si no se solucionava la calor de l'edifici. Durant aquest cap de setmana s'han instal·lat compressors d'aire que han fet disminuir la temperatura de les oficines. El delegat d'UGT Correus a Manresa, Rubén Valdés, ha dit que els compressors d'aire "no són la solució" al problema i ha demanat "la reparació" de l'aire condicionat. Amb els compressors d'aire, s'ha passat dels 29 als 24 graus. Segons el delegat d'UGT, "ara estem dins dels paràmetres que estableix la llei".

Rubén Valdés ha recalcat que "estaran pendents" de l'evolució de la calor dins de les dependències i ha recordat que l'excés de temperatura pot provocar "estrès tèrmic" als treballadors. Segons el delegat d'UGT a Manresa, "des que es va acabar la reforma de les oficines, amb una inversió de 3 milions d'euros, l'aire condicionat no funciona". Si el problema persisteix, no descarten denunciar l'empresa perquè es faci una inspecció de treball.