Els treballadors de Correus de Manresa no descarten paralitzar el servei

Els treballadors porten tres dies tancant l'oficina quan la temperatura arriba als 27º

ACN/Estefania Escolà
08 de juliol del 2010
576_1278613469494547
576_1278613469494547 | estefania escolà

Una dona intentant entrar a Correus. Estefania Escolà

Els usuaris que aquest matí arribaven a l'oficina de Correus de Manresa a partir de les 10 es trobaven amb la porta tancada i un cartell informatiu on s'hi podia llegir: "tancat per problemes tècnics". Els treballadors de l'oficina havien decidit tancar perquè, a dins, se superaven els 29 graus de temperatura. I això, segons diuen, els impedeix treballar perquè els causa "estrès tèrmic". El delegat de prevenció de riscos laborals, Rubén Valdés, ha dit aquest matí que si dilluns continuen suportant temperatures superiors als 27 graus dins de l'oficina, no descarten paralitzar el servei de Correus a la ciutat de Manresa. Aleshores reclamaran "una inspecció laboral".

Els treballadors de l'oficina es van negar a treballar dilluns passat quan la temperatura superava  als 27 graus,avui ja és el quart dia consecutiu que es tanca l'oficina per excés de calor. El delegat sindical d'UGT ha dit que continuaran tancant fins que no s'arregli l'aire condicionat de l'oficina. Segons els representants sindicals, la direcció de Correus ha proposat posar aires condicionats portàtils, però "aquesta no és la solució". Rubén Valdés reclama que "es compleixi la normativa de riscos laborals" i diu que "no es pot permetre que els usuaris i els treballadors pateixin dins d'un servei públic".

L'oficina de Correus de Manresa va ser reformada l'any passat. Segons els representants sindicals, el cost de les reformes va ser de 3 milions d'euros i els treballadors de l’oficina diuen que "l'aire condicionat no ha funcionat mai bé". De moment, el servei de repartiment de cartes es fa amb normalitat i no es veu alterat per les altes temperatures.