Visita dramatitzada a la Casa Lluvià i concert, dijous a l'Hora del Pati

Els concerts de No Parfum, Amina i Toia es faran a partir de les 9 del vespre, en col·laboració amb el Gargall

Redacció
07 de juliol del 2010
576_1278493896Toia
576_1278493896Toia

Toia tocarà dijous dins l'agenda de l'Hora del Pati. Promoció

Dins del marc de les activitats de la 8a edició del cicle L'Hora del Pati, aquest dijous 8 de juliol, es repetirà la col·laboració iniciada l'any passat amb el Gargall que organitza El Vermell de Manresa, i es podran escoltar al Pati tres concerts de les formacions locals Amina i Toia i dels gironellencs No Parfum, destacades en el camp de les noves músiques i la música electrònica (trobareu més informació a les pàgines següents).

A més a més, i com ha estat habitual en totes els edicions del cicle, a les 7 de la tarda ses podrà fer una visita dramatitzada a la Casa Lluvià, adreçada a públic familiar i que estarà guiada pel Sr. Tobies, el majordom de la Casa Lluvià, que ensenyarà tots els racons d'aquesta edifici centenari. Per a l'activitat cal inscriure's a ([email protected]. 93 8751800).

Dijous vinent arribarà l'aposta més potent del cicle, amb el concert de Sanjosex, la formació bisbalenca encapçalada pel músic i arquitecte Carles Sanjosé, que presentarà en format trio el seu treball "Al marge d'un camí". Les entrades per al concert es poden comprar a l'avançada a les taquilles del Kursaal, per 8 euros (el dia dels concert, 10 euros).

Finalment, recordar que l'exposició dels Premi FAD 2009, que es va inaugurar dijous passat a l'Espai 7 del Centre Cultural El Casino de Manresa es pot visitar de dimarts a diumenge de 6 a 9 del vespre fins el diumenge 18 de juliol.

DIJOUS 8 DE JULIOL 2010
(((gargall))) d'estiu al pati de la Casa Lluvià
dins del cicle L'Hora Del Pati
Manresa

21.00h
NO PARFUM Gironella
A mig camí entre el doom i el dark ambient, el duo que dona vida a aquest misteriós projecte ens proposa visitar el Purgatori abans d'hora. Guitarra, samplers, sintetitzadors i d'altres instruments són la base del seu so electrònic, agressiu i infernal, atmosfèric i narcòtic a parts iguals. Sens dubte, una actuació visual i sonora difícil de digerir.
www.myspace.com/noparfum
formació: Samuel Mateo + Martí Barcons

22.00h
AMINA Manresa/Santpedor
De la unió de dos músics experimentats, un de l'essència del hardcore dels 90 i l'altre de bandes com Plouen Catximbes, sorgeix aquest so rebel, directe de la Nova York dels 80, bruts, impactants i veus amenaçadores on la suggestió esdevé plaer i el plaer tortura instructiva. Efectes, loops i fum de ducados, fan dels Amina un projecte a l'alçada dels mateixos Suicide.
www.myspace.com/aminaband
formació: Sergi Fargas + Badreix Tarragó

23.00h
TOIA Manresa/Montserrat
El so d'un cornetto barroc, sons marins de cetacis famolencs, els grinyols d'una porta sense greix, la caiguda d'una galleda metàl·lica, cops de martells pneumàtics sobre un cotxe oficial, són els records i les atmosferes que generen la música creada per dos grans artistes del nostre país.
En aquesta ocasió, es nodreixen de les experiències que els ofereix l'improvisació en estat pur, d'un teclat sense pedals i d'un ocell mort per intoxicació.
Formació: Lluís Coll + Jordi Portabella
foto: Marc Torregrossa