Els treballadors tanquen Correus de Manresa per les altes temperatures

A la 1 del migdia l'oficina de la capital del Bages ha estat tancada per incompliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals a l'haver arribat als 33º de temperatura. Els treballadors aturaran l'activitat cada vegada que se superin els 26º

per Redacció, 5 de juliol de 2010 a les 17:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juliol de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Segons fonts sindicals de CGT la queixa per les altes temperatures que durant l'estiu es viuen a l'interior de l'oficina de Correus de la plaça de l'Institut de Manresa data de 2004 i el compromís de l'administració amb els treballadors va ser que un cop acabades les reformes en l'edifici –que ha ocupat aquests darrers temps- s'instal·laria un sistema d'aire condicionat que permetés mantenir una temperatura dintre de la llei en el lloc de treball. Malgrat tot, en el primer estiu després de les obres, la manca de climatització s'ha fet evident i, segons fonts sindicals, a l'interior de l'edifici s'ha arribat als 33º de temperatura, 7º més del màxim que estableix la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.

Avui dilluns al migdia els treballadors han dit prou i el responsable sindical a traslladat al cap de l'oficina l'exigència de tancament per no acomplir la Llei de Riscos Laborals que ha cursat tancant la porta i penjant un cartell de "Tancat per motius tècnics". El comitè ja va presentar un escrit a inspecció de treball el passat divendres 2 de juliol denunciat aquest incompliment.

La Llei de Prevenció de Riscos Laborals assenyala que per aquest tipus de feina la temperatura ha d'oscil·lar entre els 14 i els 26º per lo que l'oficina de Manresa ha superat avui en 7º la temperatura màxima permesa. Segons les mateixes fonts consultades, la situació per als propers dies continuarà la mateixa línia i quan la temperatura interna de l'oficina superi la màxima permesa, tornaran a tancar.

 

Participació