En marxa els semàfors de carretera de Vic amb Maternitat d'Elna

Redacció
30 de juny del 2010
Avui dimecres s'han posat en funcionament els semàfors del pas de vianants de la carretera de Vic cantonada amb el carrer Maternitat d'Elna. L'objectiu de l'actuació és incrementar la seguretat de les persones que creuen la carretera de Vic en aquest punt. 

Els semàfors que s'han instal·lat funcionen amb polsador –que activen els vianants que volen creuar– i estaran coordinats amb l'ona verda de la carretera de Vic.

En aquest sentit, avui s'ha portat a terme la substitució del regulador de la cruïlla semaforitzada de la carretera de Vic amb carrer Sant Cristòfol. I és previst que demà se substitueixi el regulador de la cruïlla semaforitzada de la carretera de Vic amb el carrer Pare Clotet i carrer Gaudí. Un cop fets els canvis, els reguladors de les cruïlles semaforitzades de la carretera de Vic entre la Bonavista i la plaça Prat de la Riba estaran sincronitzats. Això significa que aniran coordinats i que l'ona verda –que ja hi ha al tram de la carretera de Vic entre la Muralla i la Bonavista– es podrà estendre fins a la plaça Prat de la Riba.

Aquesta actuació s'inclou en el projecte Millora de la seguretat i la funcionalitat viària, finançada a través del Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOLS).

Treballs de manteniment
A banda, aquest divendres dia 2 de juliol es portaran a terme els treballs de substitució de les bateries dels reguladors semafòrics de la ciutat que ho requereixen. Aquests treballs són de manteniment i comportaran una apagada breu dels semàfors, d'aproximadament 10 minuts en cada cruïlla semafòrica. Agents de la Policia Local regularan el trànsit mentre durin els treballs, que se centraran en les cruïlles semafòriques de la carretera de Cardona, carretera del Pont de Vilomara, carrer del Bruc i carrer Barcelona.