La nova Caixa de Catalunya, Tarragona i Manresa comença a operar l'1 de juliol

per Redacció, 30 de juny de 2010 a les 19:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Manel Rosell, Narcís Serra i Gabriel Ferraté, presidents de les caixes de Manresa, Catalunya i Tarragona. Pauta

Caixa d'Estalvis de Catalunya, Tarragona i Manresa, la primera gran caixa sorgida de la integració de tres entitats com a resposta als reptes que planteja el nou escenari financer, comença a operar demà, 1 de juliol de 2010.

Els presidents de les tres caixes integrades, Narcís Serra, Gabriel Ferraté i Manel Rosell, han signat avui l'escriptura de constitució de la nova entitat, en la que és la seu central de la nova caixa, a la Plaça Antoni Maura de Barcelona. L'acte, que marca oficialment l'inici de l'activitat de la nova entitat, ha comptat també amb l'assistència del director general de la nova caixa, Adolf Todó.

Un cop formalitzada l'escriptura pública davant notari, aquesta queda inscrita en el Registre Especial de Caixes Generals d'Estalvi Popular del Banc d'Espanya i en el Registre Mercantil de Barcelona. La nova entitat comença a operar l'1 de juliol amb un nou NIF (G65345472) a efectes contractuals, fiscals, de servei, etc.

La nova entitat serà la quarta caixa d'estalvis per volum d'actius consolidats (81.020 milions d'euros), crèdits a clients (62.088 milions), recursos de clients gestionats (70.009 milions) i comptarà amb una xarxa de 1.215 oficines i 8.000 empleats.

Les tres entitats van iniciar el procés de fusió anticipant-se a les noves situacions i moviments que s'estan produint en el sistema financer, iniciativa seguida posteriorment per la major part de les caixes d'estalvis.

Trets de la nova entitat
La nova Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa neix amb l'objectiu d'assolir el lideratge per qualitat de servei mitjançant innovadores formules de servei personalitzat. L'entitat estarà orientada a la banca minorista i la proximitat al client serà l'eix principal que marcarà una nova forma de caixa d'estalvis.

Les sinèrgies derivades del procés d'integració, els recursos que es rebran via Frob, la complementarietat de les xarxes així com la darrera operació de venda del 50% de les assegurances atorguen a la nova entitat unes posicions molt sòlides de solvència i liquiditat.

 

Participació