Regió d'Emergències Centre: el juny acabarà «tranquil» pel què fa a incendis forestals

Es van presentar tres nous vehicles de Bombers que s'han incorporat a la Regió d'Emergències Centre

ACN/Mar Martí
22 de juny del 2010
576_1277201839489152
576_1277201839489152

Els tres nous vehicles de Bombers que s'han incorporat a la Regió d'Emergències Centre. Mar Martí

El cap de la Regió d'Emergències Centre, Jordi Vila, ha afirmat, aquest dimarts al migdia a Manresa, que preveuen acabar el mes de juny amb "tranqui·litat" pel què fa al risc d'incendis forestals a la Catalunya Central. Segons Vila, a data d'avui l'índex d'humitat ha estat "generós" i l'índex de sequera "és bastant bo". Tanmateix, Vila ha afirmat que les previsions meteorològiques "poden canviar en deu dies". El cap de la Regió d'Emergències Centre ha afegit que els incendis forestals pot ser-hi igual però 'no creix desmesuradament i dóna temps perquè els bombers puguin arribar-hi i resoldre l'emergència'. Pel què fa al mes de juliol, Vila s'ha mostrat prudent i creu que s'ha d'"esperar" per dir-ho.

Tot i això, Vila ha afirmat que el juliol "de moment no està malament", ja que "sembla que hi ha una humitat superior a la mitjana i una temperatura inferior a la mitjana". Segons Vila, si es compleix la previsió durant els últims dies de juny "és possible que tinguem un principi de juliol bo".

La Regió d'Emergències Centre incorpora tres nous vehicles de Bombers
Jordi Vila ha fet aquestes afirmacions en el marc de la presentació de tres nous vehicles de Bombers a la Regió d'Emergències Centre. Es tracta d'una Bomba Rural Pesant (BRP), una Bomba Nodrissa Pesant (BNP) i una Autoescala (AEA). D'aquesta manera, la Regió d'Emergències Centre disposa de 85 vehicles repartits en els 22 parcs de Bombers.

El director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucional i Participació a la Catalunya Central, Carles Llussà, ha afirmat que es tracten de vehicles de "gamma gran" i que vénen a "reforçar" i "incrementar" la dotació a la regió centre. Els vehicles aniran dirigits al parc de Berga, Manresa i Vic.

Pel què fa a les dotacions per la campanya d'estiu, Llussà ha destacat que hi haurà un total de 34 mitjans aeris arreu de Catalunya i a la Regió d'Emergències Centre se n'han destinat tres. Segons Llussà, la campanya d'estiu segueix la línia d'"incorporar recursos tècnics". En la campanya s'han invertit més de 30 milions d'euros, uns 6 milions més que l'any anterior.