Revetlla sense petards a la plaça Major

Enguany, la revetlla infantil sense petards anirà precedida de l'arribada de la Flama del Canigó

Redacció
22 de juny del 2010
La plaça Major de Manresa acollirà, aquest dimecres dia 23 de juny, la 12a edició de la revetlla infantil sense petards, adreçada sobretot a un públic infantil i familiar. Com a novetat, enguany aquesta festa anirà precedida de l'arribada de la Flama del Canigó. L'Ajuntament convida els manresans i manresanes a participar de les dues activitats, organitzades amb la col·laboració de dues entitats de la ciutat, Imagina't i Òmnium Cultural.

Arribada de la Flama del Canigó
La Flama del Canigó, símbol de la unitat dels Països Catalans, arribarà enguany a la plaça Major de Manresa la nit de Sant Joan en un acte ple de simbolisme, coordinat per Òmnium Bages.

Manresa rebrà la Flama del Canigó que transportarà la ruta d'Igualada. En concret, la Flama arribarà a la Torre Santa Caterina a les 5 de la tarda. L'associació de veïns del barri ha preparat un acte de benvinguda amb els Trabucaires de Manresa i l'esbart mitjà del Casal Cultural de Dansaires Manresans.

Des de la Torre Santa Caterina, els portadors que s'hagin inscrit prèviament faran el recorregut amb la flama fins al pont Vell, passeig del Riu, plaça de la Reforma, Alfons XII, Plana de l'Om i Sant Miquel fins arribar a la plaça Major, on s'encendrà el pebeter.

És previst que la Flama del Canigó arribi a la plaça Major a 2/4 de 9 del vespre. El programa que se seguirà serà el següent:
  • -Actuació del grup de música folk La Trona.
  • -Lectura del missatge que posa de manifest la unitat dels Països Catalans.
  • -Des de la plaça Major, la Flama també es repartirà als barris de la ciutat que la vulguin venir a recollir.
  • -L'acte acabarà amb el Cant dels Segadors.
12a edició de la revetlla sense petards
Tot seguit, pels volts de les 9 del vespre, s'iniciarà la revetlla infantil sense petards organitzada per Imagina't amb la col·laboració de l'Ajuntament. La festa, que seguirà la línia d'edicions anteriors, té l'objectiu que els infants i les famílies puguin gaudir de la foguerada sense esglais i un castell de focs amb molt poc soroll. L'animació anirà a càrrec del grup Xerric. Durant la revetlla també es podrà menjar la tradicional coca de Sant Joan.