Súria acorda la retallada de les atribucions dels regidors

El consistori també adapta el quadre de sancions de trànsit d'acord a la nova Llei estatal de seguretat vial

Redacció
18 de juny del 2010
El ple de Súria va aprovar ahir, dijous, per unanimitat un dictamen que redueix les retribucions dels membres de la corporació municipal, en línia amb els acords de les entitats municipalistes per contribuir a la reducció del dèficit públic. Les rebaixes aprovades seran efectives des d'aquest mes de juny.

D'acord amb el dictamen aprovat, les retribucions de l'alcalde es veuran reduïdes en un 7%. Les indemnitzacions dels regidors per assistir als plens, juntes de govern, comissions i delegacions asignades baixaran en un 2%. Les aportacions als grups municipals també es reduiran en un 5%.

Pla Especial del Catàleg de Masies i Cases Rurals
El ple municipal va aprovar inicialment per unanimitat el Pla Especial del Catàleg de Masies i Cases Rurals de Súria, en compliment de la Llei d'Urbanisme de Catalunya. El Pla romandrà exposat durant un mes, abans de la seva aprovació definitiva.

El ple també va aprovar per unanimitat un acord per deixar sense efecte el nomenament de l'actual responsable de l'Arxiu Històric Municipal, Josep Reguant i Agut. Aquesta tasca serà portada a terme per l'arxiver itinerant de la Diputació de Barcelona, en virtud d'un conveni signat amb l'ens provincial i l'adhesió de Súria a la Xarxa d'Arxius Municipals.

L'Ajuntament agraeix la dedicació del fins ara responsable de l'Arxiu Històric Municipal per la seva llarga dedicació a les tasques d'actualització i manteniment del seu fons documental.

El consistori adapta el quadre de sancions de trànsit d'acord a la Llei estatal de seguretat vial
El ple municipal també va aprovar dijous per unanimitat un dictamen que modifica el quadre sancionador per les infraccions de trànsit que es cometin al municipi de Súria, d'acord amb les directrius de la nova Llei estatal de seguretat vial, que va entrar en vigor el passat 25 de maig.

Aquesta nova Llei estatal deixa als ajuntaments la decisió sobre l'import de les multes per infraccions lleus, però imposa unes quantitats úniques per a les infraccions greus i molt greus per al conjunt de l'estat. També canvia la qualificació que algunes infraccions tenien en el reglament estatal anterior, de manera que també s'incrementa la quantia de les sancions corresponents.

L'esmentada normativa estatal també intentar simplificar el procediment sancionador. En aquest sentit, es contempla una reducció del 50% en totes les multes que es facin efectives en el termini de vint dies després d'haver rebut la notificació de sanció.

Altres de les novetats introduïdes per la Llei estatal en el règim de sancions són les següents:
  • Infraccions molt greus. Inclouen les sancions relacionades amb alcoholèmia, consum de psicotròpics, excès de velocitat, conducció temerària o negligent. Les infraccions molt greus rebran una sanció de 500 euros.
  • Infraccions greus. En la llista d'infraccions greus s'inclou l'estacionament sobre la vorera o en una zona senyalitzada per a ús exclusiu de minusvàlids. Les infraccions greus rebran una sanció de 200 euros.
  • Infraccions lleus. L'Ajuntament de Súria aplicarà sancions de 90 euros en gairebé tots els casos d'infraccions lleus, quantitat que representa una reducció del 10% en relació amb el règim de multes vigents fins ara. Per sota de l'esmentada quantitat es troben les sancions per estacionar en places amb limitació horària, sense col—locar el distintiu que ho autoritza (50 euros) o superant el temps màxim permès (30 euros). En aquests casos, també s'aplica la reducció del 50% en les multes que es facin efectives en el termini de vint dies després d'haver rebut la notificació de sanció.
Arxivat a