Multes cíviques als vehicles mal aparcats

Una quarantena de persones van participar en la campanya de la Taula de Civisme

per Redacció, 8 de juny de 2010 a les 19:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Unes 40 persones van participar a la multada simbòlica. AjM

Una quarantena de persones van participar dissabte a la tarda en una acció organitzada per la Taula de Civisme i que va consistir en posar multes simbòliques als vehicles mal aparcats. L'acció estava inclosa en el programa d'activitats promogut per la Taula de Civisme, formada per la Federació d'Associacions de Veïns, les associacions de mares i pares de les escoles, el Projecte Educatiu de Ciutat, els responsables de les policies i l'Ajuntament de Manresa.

En l'acció de dissabte hi van prendre part dos caus –el Lacetània i l'Antoni Gaudí– i membres de la Taula de Civisme. Entre tots els participants es van fer 5 grups, que van disposar d'una hora per repartir multes als vehicles que estiguessin molestant els vianants i la circulació. En total, van posar 97 multes simbòliques, acompanyades per unes frases curtes –com per exemple Gràcies per deixar-me passar o Un minut no és un segon–, i un text on es detallava el perquè d'aquesta multa.

Les multes es van distribuir per diversos sectors del centre de la ciutat, des de la Reforma fins la plaça Catalunya - carrer Barcelona i des de la Clínica Sant Josep  fins al carrer del Bruc.

Aquesta acció tindrà continuïtat en els pròxims dies a diferents barris de la ciutat de la mà de les associacions de veïns. És previst que avui es porti a terme a la Font dels Capellans i, pròximament, a la Sagrada Família, la Balconada, Cal Gravat, el Xup, el Barri Antic, els Comtals, carretera de Santpedor, Mion i Passeig i Rodalies.

Recordem que una diagnosi prèvia que es va fer en alguns barris de la ciutat va donar com a resultat una llista d'actes incívics, en la qual la problemàtica que ocasionen els cotxes mal aparcats va ser la més destacada. D'aquí que els integrants de la Taula de Civisme decidissin treballar aquest tema a través d'una campanya que conscienciés de la problemàtica que suposa un vehicle estacionat en un lloc on no és permès.

 

Participació