Manresa, presa pels comercials

Més de 400 comercials es citen a Manresa per celebrar els 25 anys del Consell de Col·legis d'Agents Comercials de Catalunya

Redacció
08 de juny del 2010
576_127601139020100606_Commemoraci25AnysConsellAgentsComercials_050
576_127601139020100606_Commemoraci25AnysConsellAgentsComercials_050

Moment de dinar a la trobada del Consell de Col·legis d'Agents Comercials. Esdeveniments

Més de 400 comercials d'arreu de Catalunya es van citar aquest diumenge a Manresa per celebrar els 25 anys del Consell de Col·legis d'Agents Comercials de Catalunya amb un acte institucional al Teatre Kursaal. En l'acte, presidit per l'Il·lm. Sr. Josep Camprubí, Alcalde de Manresa, hi van assistir també personalitats del món econòmic i comercial i presidents dels Col·legis d'Agents Comercials de la resta d'Espanya.
 
La jornada s'inicià puntualment a les 10h del matí a Món Sant Benet i va congregar a més de 400 persones, les quals van realitzar la visita medieval del monestir i la visita a la Fundació Alícia. A continuació es va realitzar un dinar de germanor i en acabat, els assistents es van traslladar a Manresa on va tenir lloc l'acte commemoratiu.

En l'acte van intervenir-hi el Sr. Salvador Portabella, encarregat d'agrair l'organització de la Jornada a la ciutat, el Sr. Enric Enrech, president del Consell de Col·legis d'Agents Comercials de Catalunya, el qual va recordar: “Durant els més de 25 anys d'història s'ha portat a terme una estudiada progressió per adaptar la professió de l'agent comercial a les noves estructures comercials de mercat; els resultats han estat positius i continuarem en aquesta línia”. Apart va destacar la importància que tenen els professionals que representa la institució en el món econòmic català i va posar èmfasis en el futur pel qual treballen i l'expansió dels agents comercials catalans a Europa. Després d'un petit homenatge als presidents fundadors del Consell, l'Alcalde de Manresa va concloure l'acte amb unes paraules d'agraïment per als professionals assistents. Durant l'acte l'Esbart manresà va realitzar el Ball de Gitanes de Rubí i els Tirallongues de Manresa van carregar un pilar de quatre.
 
El Consell de Col·legis d'Agents Comercials de Catalunya gestiona 12.000 col·legiats i les seves funcions principals són protegir i representar la professió dels col·legiats, adequar la professió a les necessitats de la societat i estar present en la creació de la normativa que afecti l'agent comercial i al comerç actual. Recentment, el Consell ha assumit la vice-presidència de la International Union of Commercial Agents and Brokers (IUCAB) i la direcció executiva d'un primer projecte basat en l'obertura de 18 consolats a Europa que serviran com a plataforma comercial per als col·legiats catalans i els més de 400.000 de la IUCAB. D'aquesta manera, els agents comercials podran introduir-se a qualsevol mercat exterior i tenir el seu propi despatx gratuït amb personal d'assessorament internacional, a més de tancar acords de col·laboració amb empreses i proveïdors estrangers. Els consultats estaran ubicats a Àustria, Itàlia, França, Alemanya, Holanda, Grècia, Xipre i Espanya.