L'EPSEM rep la visita d'estudiants de l'IES Pius Font i Quer

Anteriorment la UPC ja havia realitzat una xerrada als alumnes sobre les enginyeries

Redacció
04 de juny del 2010
576_1275678267P1080110
576_1275678267P1080110

Els alumnes d'ESO durant la visita a l'EPSEM. UPC

L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) va rebre el passat 26 de maig la visita d'uns 45 alumnes de 4rt d'ESO de l'Institut Pius Font i Quer per a treballar aspectes de l'iTIC aprofitant la maqueta realitzada amb aquesta finalitat, tal i com havien fet els alumnes de 1r de batxillerat tecnològic del mateix institut uns dies abans.

Degut a que aquest Institut considera que hi ha una manca de vocació per les enginyeries, fa uns dies que l'EPSEM ja va fer-hi una xerrada anomenada "Què són les enginyeries?" per tal d'ajudar als alumnes de 4rt d'ESO a decidir el tipus de batxillerat que volen fer.

L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) tanca aquest juliol el curs acadèmic havent ofert més xerrades informatives per a promocionar els graus de cara el curs vinent a instituts de la vora de la ciutat. La novetat d'aquestes xerrades ha estat el nou grau en Enginyeria d'Integració de Sistemes TIC (iTIC). Es tracta d'un grau que combinarà coneixements d'Electrònica, Informàtica i Telecomunicacions.

Concretament, el Departament de Disseny i Programació de Sistemes Electrònics (DiPSE) de l'EPSEM ha visitat 7 instituts: l'IES Castellet (Sant Vicenç de Castellet), l'IES Guillem de Berguedà, l'Escola Joviat, l'IES Miquel Bosch i Jover (Artés), l'IES Milà i Fontanals (Igualada), l'IES Abat Oliva de Ripoll i l'IES Pius Font i Quer de Manresa. Les visites van començar el mes de febrer i la darrera ha estat a principis de maig.

Entre totes aquestes presentacions fetes pel Departament de Disseny i Programació de Sistemes Electrònics (DiPSE) als instituts, els alumnes han estat majoritàriament del batxillerat tecnològic i se'ls hi ha presentat l'oferta formativa de l'EPSEM: el grau en Enginyeria Elèctrica, el grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, el grau en Enginyeria Mecànica, el grau en Enginyeria Química, el grau en Enginyeria de Recursos Minerals i el grau en Enginyeria d'Integració de Sistemes TIC (iTIC). Aquest darrer titulació és la que ha rebut més interès per part dels alumnes ja que és la novetat.

Es tracta d'un nou grau que vol formar a professionals capaços d'integrar coneixements d'electrònica, informàtica i comunicacions i molt demandat pel sector. Amb les noves proves de selectivitat, els graus del l'EPSEM són accessibles a qualsevol alumne que hagi superat les PAU, si bé depenent de la modalitat de batxillerat podrà obtenir més o menys nota amb les matèries de ponderació, sense oblidar l'accés d'alumnes provinents d'un CFGS o d'aquells alumnes que estan en possessió d'un altre títol universitari.

La finalitat de totes aquestes presentacions és informar sobre totes les titulacions que ofereix l'EPSEM i difondre la importància de les enginyeries, que reben una elevada demanda laboral i, a més, la majoria d'estudiants d'enginyeria (el 90%) troben feina abans dels tres mesos d'haver acabat la carrera. En aquestes sessions també s'ha informat sobre el nou Pla Bolonya i els alumnes han pogut omplir un formulari per rebre més informació sobre la titulació iTIC. A més, els instituts i alumnes interessats a rebre informació sobre aquest grau també poden accedir al web http://itic.cat i apuntar-se a la llista de distribució del grau o visitar la web de l'EPSEM http://epsem.upc.edu per a informar-se de tots els graus, ja que a partir del 7 de juny s'obre el període de preinscripcions.

A part d'aquestes visites instituts, l'EPSEM també ha informat sobre la seva oferta a través d'altres activitats. El 7 de maig estudiants de l'IES Lacetània van visitar la universitat i també van rebre informació dels graus. L'EPSEM també va ser present al Saló de l'Ensenyament de Manresa i al Saló de l'Estudiant de Barcelona i va realitzar un dia de portes obertes per estudiants de batxillerat de diferents centres. A més d'això, durant les Jornades Cangur, uns exàmens de matemàtiques per alumnes de 3r d'ESO a 2n de batxillerat, es van poder posar estands informatius sobre els graus de l'EPSEM.