Els Agents Comercials de Catalunya celebren els 25 anys a Manresa

La institució, que agrupa 12.000 col·legiats, commemora la seva trajectòria com a Consell de Col·legis amb un acte institucional aquest diumenge

Redacció
04 de juny del 2010
El Consell de Col·legis d'Agents Comercials de Catalunya celebra els seus 25 anys d'història amb un acte institucional, el proper diumenge 6 de juny, al que assistiran autoritats de l'àmbit econòmic i comercial, així com presidents dels Col·legis d'Agents Comercials d'Espanya.

La jornada tindrà lloc al Món Sant Benet i té previst congregar a més de 600 persones. A més, els assistents visitaran el Teatre Kursaal on tindrà lloc l'acte commemoratiu i una actuació musical.

"Durant els més de 25 anys d'història s'ha portat a terme una estudiada progressió per adaptar la professió de l'agent comercial a les noves estructures comercials de mercat; els resultats han estat positius i continuarem en aquesta línia", comenta el seu president, Enric Enrech.

El Consell de Col·legis d'Agents Comercials de Catalunya gestiona 12.000 col·legiats i les seves funcions principals són protegir i representar la professió dels col·legiats, adequar la professió a les necessitats de la societat i estar present en la creació de la normativa que afecti l'agent comercial i al comerç actual.

Actualment, el Consell ha assumit la vice-presidència de la International Union of Commercial Agents and Brokers (IUCAB)  i la direcció executiva d'un primer projecte basat en l'obertura de 18 consolats a Europa que serviran com a plataforma comercial per als col·legiats catalans i els més de 400.000 de la IUCAB. D'aquesta manera, els agents comercials podran introduir-se a qualsevol mercat exterior i tenir el seu propi despatx gratuït amb personal d'assessorament internacional, a més de tancar acords de col·laboració amb empreses i proveïdors estrangers. Els consultats estaran ubicats a Àustria, Itàlia, França, Alemanya, Holanda, Grècia, Xipre i Espanya.