JEV de la Catalunya Central participa a la mobilització de Barcelona per l'atac al Gaza Lliure

Redacció
01 de juny del 2010
JEV considera que aquest atac per part de les forces armades israelianes a una iniciativa humanitària en aigües internacionals és totalment inacceptable, i considera molt preocupant el nou augment de la tensió a la zona que suposen aquests fets, així com les conseqüències internacionals que pot tenir. Segons Albert Marañón, responsable de JEV a les comarques centrals, que ha dilluns va ser present a la concentració de Barcelona, l'atac "suposa una nova prova de la falta de respecte d'Israel pels drets humans i la legalitat internacional". Es tracta, ha dit, "d'un atac contra persones que portaven ajuda humanitària a una població, la palestina, que pateix diàriament la violació dels seus drets fonamentals".
 
Per això, des de JEV exigeixen:
  1. que la Unió Europea exerceixi la seva responsabilitat com actor en el conflicte per tal de posar fi a l'atac contra els activistes, que es garanteixi la seva seguretat i que es permeti l'arribada del comboi a Gaza.
  2. que la Unió Europea exigeixi responsabilitats a l'Estat d'Israel per l'actac que han comés les seves forces armades.
  3. que les institucions, des de l'Estat espanyol fins a la Unió Europea i els organismes internacionals, imposin sancions a Israel menter es continuïn produint violacions de Drets Humans i del Dret internacional humanitari cap a la població palestina o cap a l'ajuda humanitària.
  4. que el Govern de l'Estat espanyol trenqui l'acord de venda d'armes i cooperació militar entre Espanya i Israel signat fa unes poques setmanes
  5. la obertura immediata d'una investigació de la Cort Penal Internacional.
  6. fa una crida a la mobilització de la societat civil internacional per a reclamar la fi del bloqueig que es produeix sobre Gaza.